ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποκάλυψη - ΣΟΚ για τρομοκρατικό χτύπημα σε αγώνα της Εθνικής Ελλάδος

Αποκάλυψη - ΣΟΚ για τρομοκρατικό χτύπημα σε αγώνα της Εθνικής Ελλάδος
Λίγο έλειψε να βαφτεί με αίμα
EUROKINISSI

Euro 2004: Η διοργάνωση - σταθμός για το ελληνικό ποδόσφαιρο, λίγο έλειψε να βαφτεί με αίμα όπως αποκάλυψε 15 χρόνια μετά η Αστυνομία της Πορτογαλίας.

Στην Ελλάδα όταν ακούμε «Euro 2004», δεν μπορούμε παρά να χαμογελάμε. Ο λόγος, προφανώς, είναι ο τεράστιος άθλος της Εθνικής Ελλάδας.

Των παικτών του Ότο Ρεχάγκελ που κατέκτησαν το τρόπαιο στην Πορτογαλία και έγραψαν ιστορία.

Η «χρυσή φουρνιά» της Εθνικής Ελλάδας που κατάφερε να πάρει το ευρωπαϊκό, ευτυχώς, είναι αυτό που έρχεται στη μνήμη μας διότι θα μπορούσε να πηγαίνει το μυαλό όλων σε μια τραγωδία άνευ προηγουμένου.

Αυτό, τουλάχιστον, αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής της Αστυνομίας της Πορτογαλίας.

Ο Κάρλος Άνζος, υποστήριξε πως λίγο πριν την πρεμιέρα της διοργάνωσης του Euro 2004, που ήταν ο αγώνας Πορτογαλία - Ελλάδα, υπήρχε σχέδιο για τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο και απετράπη.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο τότε επικεφαλής της πορτογαλικής αστυνομίας, τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στη Μπράγκα και σχεδίαζαν να «χτυπήσουν» το «Ντραγκάο» του Πόρτο στον αγώνα της διοργανώτριας με τη «γαλανόλευκη»!

«Τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στην Μπράγκα για να προετοιμάσουν επίθεση στο Πόρτο κατά την έναρξη του Euro 2004. Δεν γνωρίζουμε εάν θα ήταν στην τελετή έναρξης ή στο ματς στο Ντραγκάο. Λάβαμε την πληροφορία τρεις μήνες πριν το Euro 2004. Αποφασίσουμε να τους συλλάβουμε. Και καλά κάναμε», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Ο κύριος ύποπτος ήταν ο Μοχάμεντ Μπουγερί, σκληροπυρηνικός μουσουλμάνος με ολλανδικό και μαροκινό διαβατήριο. Καταδικάστηκε κι εκδόθηκε εκτός Πορτογαλίας. Έπειτα από επτά μήνες δολοφόνησε τον Ολλανδό σκηνοθέτη, Τέο φαν Γκόγκ».

Σχετικές ειδήσεις