ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ομάδα που… απέβαλε οπαδό και δίνει το παράδειγμα σε όλους!

Η ομάδα που… απέβαλε οπαδό και δίνει το παράδειγμα σε όλους!

Σκληρή στάση κρατά η Επιτροπή Δεοντολογίας της Μαγιόρκα σε βάρος του οπαδού της, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως εκείνος που προσέβαλε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς τους Βινίσιους Τζούνιορ και Σάμουελ Τσουκουέζε.

Πριν συνεχίσεις, τσέκαρε τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες που έχουν άδεια στην Ελλάδα!

Η αρμόδια αρχή του συλλόγου που εδρεύει στις Βαλεαρίδες Νήσους και επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια του ισπανικού ποδοσφαίρου τα τελευταία δύο χρόνια, αποφάσισε να απαγορεύσει στον κατηγορούμενο οπαδό την είσοδο στο στάδιο “Son Moix” της Μαγιόρκα για τα επόμενα 3 χρόνια.

“Είμαστε κατά οποιασδήποτε εκδήλωσης ξενοφοβίας και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου”, ανακοίνωσαν οι “Νησιώτες”.

“Σύμφωνα με τους κανονισμούς της RCD Mallorca για τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας και τους θεατές που παρευρίσκονται στο Estadi Mallorca Son Moix, η Επιτροπή Δεοντολογίας του Συλλόγου αποβάλει για τρία χρόνια τον οπαδό που προέβει σε ξενοφοβικές προσβολές τόσο προς τον παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης Vinícius Júnior όσο και προς τον Samu Chukwueze της Βιγιαρεάλ», συμπληρώνεται στο δελτίο τύπου της ομάδας.

Η επικεφαλής του δικαστηρίου της Πάλμα, δικαστής Μαρτίνα Μόρα, κάλεσε τον Βινίσιους να καταθέσει στις 4 Απριλίου για τις προσβολές εναντίον κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του πρωταθλήματος με τη Μαγιόρκα.

Την ίδια μέρα, θα παρευρεθεί στο δικαστήριο και ο οπαδός της Μαγιόρκα, ο οποίος αναγνωρίστηκε από την Αστυνομία ως δράστης των ρατσιστικών προσβολών. Ο κατηγορούμενος θα πρέπει να εμφανιστεί αυτοπροσώπως, ενώ ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να καταθέσει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στόχος παικτών και οπαδών

Ο Βινίσιους Τζούνιορ έχει γίνει στόχος αντίπαλων ποδοσφαιριστών εντός αγωνιστικού χώρου, φέτος, στη Λα Λίγκα, αλλά και αποδέκτης ρατσιστικών σχολίων σε κάποια γήπεδα της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει μερικές φορές προκλητική συμπεριφορά, αλλά εντός πλαισίου αγώνα πάντα, προσπαθώντας να ντριπλάρει με εντυπωσιακό τρόπο τους αντίπαλους αμυντικούς και να προσφέρει θέαμα στο κοινό.

Του αρέσει επίσης να… χορεύει κατά τους πανηγυρισμούς του μετά από γκολ που σημειώνει. Έχει δηλαδή την… κατεξοχήν συμπεριφορά ενός παίκτη από τη “χώρα του καφέ”.

Παρ’ όλα αυτά, ουδέποτε έδειξε να ασχολείται με το κοινό και τις αποδοκιμασίες που ακούει στα περισσότερα γήπεδα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος οπαδός της Μαγιόρκα, ξεπέρασε τα όρια στην αναμέτρηση της 5ης Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν. Για την ιστορία, το παιχνίδι κέρδισαν οι γηπεδούχοι με σκορ 1-0, με τη Ρεάλ να χάνει πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο.

Ως γνωστόν, ο Βινίσιους έχει ανοίξει κόντρα με δύο από τους παίκτες της Μαγιόρκα, τον στόπερ Βάλιεντ και τον δεξιό μπακ Μαφέο, οι οποίοι του έριξαν αρκετό… “ξύλο” κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ οι τρεις τους αντάλλαξαν πολλά… “γαλλικά”!

Κλείνοντας, είναι δεδομένο ότι μονάχα με τέτοιες αυστηρές ποινές μπορεί να εξαλειφθούν ανάλογες συμπεριφορές οπαδών από τα γήπεδα ανά τον κόσμο. Επίσης, είναι απαραίτητο να δρουν με ταχύτητα και αποφασιστικότητα και οι ίδιοι οι σύλλογοι, ώστε να αναγνωριστούν οι ένοχοι.