Πέτρος Πολυχρονιδης
«Το ότι παρουσιάζω το μακροβιότερο τηλεπαιχνίδι, με μία τηλεθέαση που κινείται καθημερινά από το 15-20%, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», λέει ο Πέτρος Πολυχρονίδης
Πηγή: Star
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πέτρος Πολυχρονίδης: «Μου αρκεί ότι είμαι ο καλύτερος για τα παιδιά, τη μάνα και τη γυναίκα μου»

Ο Πέτρος Πολυχρονίδης ανοίγει την καρδιά του στο Newsbomb.gr και μιλά για όλα… με ειλικρίνεια

Η μεγάλη επιτυχία τον συνάντησε σε μία φάση ώριμη, δημιουργική, κατασταλαγμένη. Γι’ αυτό δεν τον άλλαξε… καθόλου! Ο Πέτρος Πολυχρονίδης, ο επικοινωνιακός αυτός τύπος που κάθε απόγευμα γυρίζει τον «Τροχό της τύχης» στο STAR και ομορφαίνει τα απογεύματα του κοινού εδώ και δέκα χρόνια, είναι γεννημένος για ψυχαγωγία. Όσο κι αν ο ίδιος δεν έχει μεγάλες φιλοδοξίες, όπως λέει, έχει χτίσει μία πορεία που πολλοί θα ζήλευαν και θα λαχταρούσαν.

Με αφορμή την 10η χρονιά του σαρωτικού τηλεπαιχνιδιού, ανοίγει την καρδιά του και μιλά για όλα… με ειλικρίνεια, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που κάνει τον Πέτρο μοναδική περίπτωση!

troxos-tixis.jpg
«Οφείλω ένα «ευχαριστώ» σε όλη την ομάδα του «Τροχού», κάνουν τη δουλειά μου ευχάριστη και όσο το δυνατό πιο εύκολη», αναφέρει ο Πέτρος ΠολυχρονίδηςStar

Ο «Τροχός της τύχης» είναι το μακροβιότερο τηλεπαιχνίδι, μας κρατά συντροφιά εδώ και δέκα χρόνια. Πώς νιώθεις γι' αυτή τη μεγάλη επιτυχία που ζεις;

Νιώθουμε τιμημένοι που ζούμε όλο αυτό με τον κόσμο. Συνήθως, όσο περνούν τα χρόνια, τα πρότζεκτ σημειώνουν πτωτική πορεία. Στην περίπτωση, όμως, του «Τροχού» συμβαίνει το αντίθετο. Νιώθουμε ότι έχουμε πετύχει κάτι, που δεν είχαμε στο μυαλό μας. Ο «Τροχός» δεν είναι απλώς μία τηλεοπτική επιλογή, είναι μία συνήθεια του κόσμου. Είναι μία διαφορά που πετυχαίνουν ελάχιστες εκπομπές. Το τονίζω γιατί οι τηλεθεατές μας είναι φανατικοί κι εγώ προσωπικά το αντιλαμβάνομαι καθημερινά.

Πού οφείλεται αυτή η επιτυχία;

Χρωστάμε τα πάντα στο υπέροχο φορμάτ της εκπομπής και αναγνωρίζουμε ότι βάζουμε την πινελιά μας. Μπορεί ο κόσμος να λέει σε εμένα συγχαρητήρια, αλλά η επιτυχία δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με εμένα. Ταίριαξα με το συγκεκριμένο προϊόν, η ιδιοσυγκρασία μου δηλαδή «κούμπωσε» με το φορμάτ. Θα μπορούσα να κάνω οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι και να μην μου ταιριάξει. Στον «Τροχό» έδεσαν όλα μοναδικά.

Αισθάνθηκες από την αρχή ότι ταιριάζεις στο εν λόγω κόνσεπτ; Υπήρξαν πράγματα που φοβήθηκες;

Είχα άγνοια κινδύνου. Ήμουν εκτός, ήμουν στον χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ. Πλέον, βλέποντας τα πράγματα από μακριά, ήταν ρίσκο για μένα, είχα μία καλή θέση στο αντικείμενό μου. Αν δεν τα πήγαινα καλά στον «Τροχό» θα αναγκαζόμουν να κάνω βήματα πίσω για να επανέλθω σε όλο αυτό που είχα χτίσει στο αθλητικό ρεπορτάζ. Έβαλα έναν χαρακτήρα δικό μου στο πρότζεκτ, ήμουν ένας τύπος που μιλάει πολύ γρήγορα, που ψευδίζει, δεν ήμουν ο συμβατικός παρουσιαστής που θα τα πει σωστά-μετρημένα. Προσπάθησα να τα διορθώσω, αλλά η φυσικότητά μου παρέμεινε. Δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό. Χαίρομαι που ο τηλεθεατής αγάπησε και τον δικό μου τρόπο παρουσίασης.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχεις και το προφίλ του συμβατικού παρουσιαστή... Είσαι πολύ απλός, προσιτός, δεν έχεις προβάλλει ποτέ την επιτυχία.

Μου το έχουν ξαναπεί αυτό. Ο κόσμος της επιτυχίας είναι παγίδα. Αν μου είχε συμβεί αυτό σε μία άλλη ηλικία, στα 20, στα 25, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είχα καβαλήσει το καλάμι, να είχα κατασπαταλήσει αυτά που κερδίζω. Σίγουρα, θα άκουγα τις σειρήνες. Επειδή, όμως, η επιτυχία ήρθε στα 35, έχοντας κολλήσει πολλά ένσημα, εκτίμησα και εκτιμώ τα πάντα. Τα προηγούμενα χρόνια είχα κάνει τη δουλειά τη δύσκολη, την κακοπληρωμένη, όταν ήρθε η επιτυχία δεν μπορούσα να πω «δεν σας βλέπω τώρα»...

Νιώθεις ότι πάντα η σκληρή δουλειά ανταμείβεται;

Όλοι οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία τους, απλά μπορεί να μην την προσέχουν. Όταν ήρθε η πρόταση του «Τροχού», θα μπορούσα να πω ότι δεν θα ρισκάρω και θα συνεχίσω στα αθλητικά. Το πήρα το ρίσκο, ένιωσα ότι πρέπει να το κάνω. Ευτυχώς πέτυχε και γι' αυτό μιλάμε (γέλια)...

Θα μιλάμε και του χρόνου, καθώς το τηλεπαιχνίδι θα συνεχιστεί για 11η σεζόν. Τι άλλο θα δούμε στον «Τροχό»;

Αυτό είναι το μυστικό, κάθε χρόνο κάνουμε κάτι. Και επιμένω να μιλάω στον πληθυντικό γιατί δεν είμαι μόνο εγώ αλλά όλη η ομάδα. Μαζί κάνουμε την επιτυχία, υπάρχουν άνθρωποι από πίσω που με κάνουν να φαίνομαι τόσο καλός... Ο αρχισυντάκτης μου, για παράδειγμα, ο Στάθης Μαντάς, είναι για εμένα ο κορυφαίος στο είδος του. Κάθε χρόνο, λοιπόν, κάνουμε ανεπαίσθητες αλλαγές στο τηλεπαιχνίδι. Πρέπει να είμαστε στην εξέλιξη...

petros-polyxronidis.jpg
«Έβαλα έναν χαρακτήρα δικό μου στο πρότζεκτ, ήμουν ένας τύπος που μιλάει πολύ γρήγορα, που ψευδίζει, δεν ήμουν ο συμβατικός παρουσιαστής που θα τα πει σωστά-μετρημένα»Star

Σε είχαμε δει στο «Asia express», θα έκανες ξανά κάτι διαφορετικό παράλληλα με τον «Τροχό»; Θα το τολμούσες;

Ναι φυσικά! Από τη στιγμή που έφερα εις πέρας το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα έκανα τα πάντα. Ξέρεις, όποιοι συμμετείχαμε σε αυτό το πρότζεκτ μπορούμε να κάνουμε τα πάντα! Από πλευράς παραγωγής ήταν, θαρρώ, το δυσκολότερο φορμάτ. Η εμπειρία, που έζησα, δεν μπορεί να ξεπεραστεί ποτέ... Ήταν σπουδαίο όλο αυτό, με επηρέασε και ως άνθρωπο.

Κάθε χρόνο δέχεσαι προτάσεις και από άλλα κανάλια;

Δεν δέχομαι κάθε χρόνο, αλλά κατά καιρούς μού έχουν γίνει προτάσεις. Για διαφορετικούς λόγους τις απέρριψα. Κυρίως θεώρησα ότι δεν θα είμαι καλός για να τα κάνω. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα ως παρουσιαστές. Ο μεγαλύτερος λόγος, επίσης, είναι ότι δεν έχω εξωφρενικές φιλοδοξίες. Το ότι παρουσιάζω το μακροβιότερο τηλεπαιχνίδι, με μία τηλεθέαση που κινείται καθημερινά από το 15-20%, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θέλει 157 δουλειές, θέλω μία δουλειά που να βιοπορίζομαι και να κάνω αυτά που θέλω με τα παιδιά και τη γυναίκα μου. Έχω άλλη φιλοσοφία, θέλω να ζω!

Πώς έχεις αποφύγει τα λεγόμενα beef στην καριέρα σου;

Επιλέγω να μη με αφορούν αυτά. Γιατί να πρέπει ο κόσμος να βλέπει παρουσιαστές και εκπομπές να ασχολούνται με τον εαυτό τους και να αλληλοαπαντούν; Τι δείχνουμε στον κόσμο με αυτόν τον τρόπο; Δεν είμαστε οι παρουσιαστές το αντικείμενο, είμαστε οι διεκπεραιωτές ενός πρότζεκτ. Δεν είναι οι ζωές μας που ενδιαφέρουν τον κόσμο. Ποτέ δεν θα πω, λοιπόν, μία κουβέντα για έναν συνάδελφο ακόμα κι αν δεν μου αρέσει η δουλειά του. Ο κόσμος μάς κρίνει, δεν χρειάζεται να το κάνουμε εμείς.

Τι ονειρεύεσαι;

Θέλω να δουλεύω λιγότερο και να ζω περισσότερο. Δεν έχω τη φιλοδοξία να ακούω από κάποιους ότι είμαι ο καλύτερος! Είναι σαχλαμάρα να συγκρίνουμε ανθρώπους. Δεν υπάρχει το «ποιος είναι ο καλύτερος παρουσιαστής»... Ένα πιάτο υπάρχει και αρπάζουμε από εκεί. Μου αρκεί ότι είμαι ο καλύτερος για τα παιδιά μου, τη μάνα μου και τη γυναίκα μου. Θέλω να είμαι ένας καλός παρουσιαστής, που αμείβομαι σωστά.

«Μου αρκεί ότι είμαι ο καλύτερος για τα παιδιά μου, τη μάνα μου και τη γυναίκα μου»Star

Πάντως, δουλεύεις πολλές ώρες... Τα γυρίσματα του «Τροχού» είναι πολύωρα!

Δεν θα συγκρίνω τη δουλειά μου με εκείνη του αγρότη, του οικοδόμου, δεν υπάρχει σύγκριση. Ωστόσο, δεν μπορεί να συγκριθεί και με αυτό που κάνουν οι αθλητικοί ρεπόρτερ. Φεύγουν από το σπίτι την Πέμπτη, ταξιδεύουν για ώρες, κοιμούνται σε φθηνά ξενοδοχεία, κάνουν συνεντεύξεις σε λάσπες, πηγαίνουν γήπεδο, γυρνούν πίσω για να μοντάρουν και να προβάλλουν το θέμα. Δεν συγκρίνεται με το 12ωρο γύρισμα, που μου φτιάχνουν τα μαλλιά, μου φέρνουν τον καφέ μου. Είναι ντροπή να πω ότι κουράζομαι! Νιώθω υποχρέωση στους συνεργάτες μου που με κάνουν να νιώθω βασιλιάς. Κάνω μια δουλειά που αγαπώ κι αυτό μου δίνει την ενέργεια να κάνω όσα πολύωρα γυρίσματα χρειάζεται. Παράλληλα, οφείλω ένα «ευχαριστώ» σε όλη την ομάδα του «Τροχού», κάνουν τη δουλειά μου ευχάριστη και όσο το δυνατό πιο εύκολη.

Τι άλλο ετοιμάζεις;

Από φέτος είμαι και παραγωγός, έχω πουλήσει το πρώτο μου πρότζεκτ στον ΑΝΤ1+. Ασχολούμαι, εδώ και αρκετά χρόνια, με την επαγγελματική πάλη, πρόκειται για μυθοπλασία που συνδυάζεται με επικίνδυνα acts. Η εκπομπή μου λέγεται ZMAK, έχω γυρίσει 80 επεισόδια και είναι το μοναδικό που έχει σταθερό τηλεοπτικό συμβόλαιο. Φυσικά, βρίσκομαι και στο ραδιόφωνο, στον «Δρόμο 89,8» που είναι η απόλυτη ξεκούραση για εμένα!

Διαβάστε επίσης

Ο Χρήστος Μαλάκης στο Newsbomb.gr: Οι «Ψυχοκόρες», ο ρόλος του Νάτση και η σχέση με το κοινό

Η Μάρα Κωνσταντίνου στο Newsbomb.gr: Η σειρά «Famagusta», οι αντιδράσεις και ο ρόλος της Μάντολες

TV: Τα καυτά συμβόλαια που λήγουν και οι αστέρες που θα μας απασχολήσουν

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ