Ανατροπή: Στο ίδιο κελί οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη

Αλλάζουν τα δεδομένα στις συνθήκες κράτησης των…

Ένταση στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: Τραγούδησε «Μακεδονία ξακουστή» και τον έβγαλαν σηκωτό (vid)

Μετ' εμποδίων εντός κι εκτός του Αλεξάνδρειου…

Τραγικό «χτύπημα» της μοίρας στη Ρόδο: Μάνα και γιος πέθαναν την ίδια μέρα

Τραγικό «χτύπημα» της μοίρας για μια οικογένεια…

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 η επιμνημόσυνη δέηση για την απώλεια του Ανδρέα Μπόμη

Ανδρέας Μπόμης: Την Κυριακή 16/12/2018 θα τελεστεί…

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Νταρουσάφακα 75-67: Κρατάει τη νίκη και την... αντίδραση

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έστω και δύσκολα κατάφερε…

Πολυνομοσχέδιο – Θεοδοσιάδης: Το απόλυτο ξεχαρβάλωμα στη λειτουργία των φαρμακείων

Πολυνομοσχέδιο – Θεοδοσιάδης: Το απόλυτο ξεχαρβάλωμα στη λειτουργία των φαρμακείων

Μεροληπτική υπέρ των φαρμακείων τα οποία έχουν επιλέξει διευρυμένο ωράριο, θεωρεί ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης τη ρύθμιση του υπουργείου Υγείας για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης, κατά την τοποθέτησή του στις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, τόνισε ότι το νέο ωράριο καθιερώνει φαρμακεία δύο ταχυτήτων, κάνει τα ισχυρά ακόμα ισχυρότερα, ενώ οδηγεί τα μικρότερα να εγκαταλείψουν τη «μάχη» για την επιβίωσή τους.
Επισήμανε ότι η ρύθμιση «εκπέμπει μία φροντίδα προς όσα φαρμακεία έχουν επιλέξει διευρυμένο ωράριο, τους δίδονται τα πάντα χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση γι’ αυτούς» και την χαρακτήρισε «απόλυτο ξεχαρβάλωμα και απόλυτο ρεζιλίκι».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, τα «διευρυμένα» φαρμακεία δικαιούνται να δηλώνουν όποιο ωράριο θέλουν στην αρχή του διμήνου χωρίς ωστόσο να υποχρεούνται να το τηρήσουν, ενώ τους δίνεται το δικαίωμα να λειτουργούν και όλες τις επίσημες αργίες. Επίσης, ο κ. Θεοδοσιάδης διερωτήθηκε εάν μέσα στο διάστημα της εβδομάδας περιλαμβάνεται και η Κυριακή.

«Οι υπόλοιποι θα φυλάνε Θερμοπύλες και θα διανυκτερεύουν μήπως ξεφύγει κάποια συνταγή από τα μεγάλα φαρμακεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Τέλος, θετική χαρακτήρισε τη διάταξη για τη χορήγηση άδειας προσωρινού κλεισίματος φαρμακείου, καθώς και για την απαγόρευση της χρήσης του όρου «φαρμακείου» και του πράσινου σταυρού από μη φαρμακεία.