Κορονοϊός - Χλωροκίνη: Είναι η «ραχοκοκκαλιά» της θεραπείας; - Τι αλλάζει με τη χρήση του φαρμάκου

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Στην χλωροκίνη φαίνεται να «ποντάρουν» οι επιστήμονες για τη θεραπεία του κορονοϊού.

Κορονοϊός - Χλωροκίνη: Είναι η «ραχοκοκκαλιά» της θεραπείας; - Τι αλλάζει με τη χρήση του φαρμάκου
Associated Press
2'

Αν και η συγκεκριμένη δραστική ουσία χορηγείται ήδη σε ασθενείς που νοσηλεύονται, οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να την δίνουν σε συστηματική βάση για να αντιμετωπίσουν τον ιό.

«Αυτό που αλλάζει τώρα είναι ότι θα το βάλουμε σε μια συστηματική βάση, ώστε να υπάρχει καταγραφή των ανθρώπων οι οποίοι παίρνουν χλωροκίνη και βεβαίως με το συνδυαστικό σχήμα που παίρνουν αυτό το φάρμακο, για να μπορέσουμε να έχουμε κάποια αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο και σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε στο Open ο παθολόγος - λοιμωξιολόγος Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Οι ειδικοί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δηλώνουν ότι η χλωροκίνη πιθανώς να αποτελέσει την «ραχοκοκκαλιά» της θεραπείας του κορονοϊού. «Η χλωροκίνη προφανώς θα αποτελέσει τη βάση για τη θεραπευτική προσέγγιση του COVID-19 στη χώρα μας» εκτιμά ο πνευμονολόγος Χαράλαμπος Μόσχος, προσθέτοντας ότι «προφανώς δοκιμάζονται και άλλα αντιικά φάρμακα».

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα ανακοίνωσε και ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, οι ειδικοί εξετάζουν κατά πόσο η χλωροκίνη θα μπορούσε να χορηγείται και σε ασθενείς που δεν νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, τη δραστική ουσία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, εξετάζεται να λαμβάνει και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για προληπτικούς λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, όπως δήλωσε και ο κ. Τσιόδρας το απόγευμα της Τρίτης (31/03) κατά την τακτική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο υπουργείο Υγείας, σε περίπου δέκα μέρες θα υπάρχει καλύτερη εικόνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της χλωροκίνης στους ασθενείς.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα – σοκ στην Ιταλία: Στραγγάλισε την 27χρονη σύντροφό του ενώ ήταν σε καραντίνα (pic)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή