ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Προβληματισμός για την αυξητική τάση – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Infographic κρούσματα 12 Αυγούστου 2021
Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Πέμπτης 12 Αυγούστου 2021
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς, ενώ η διασπορά στη χώρα είναι μεγάλη κι αυτό προκαλεί προβληματισμό στους ειδικούς. Επικρατεί στην κοινότητα η μετάλλαξη Δέλτα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Για ένα ακόμα 24ωρο, ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ ήταν ιδιαίτερα υψηλός. Απόδειξη πως ο κορονοϊός επιμένει και με τη «βοήθεια» των μεταλλάξεων καταφέρνει να συνεχίζει την επέλασή του. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 3.605 νέες μολύνσεις στην Ελλάδα με τους αριθμούς να προβληματίζουν τους ειδικούς. Κυρίως λόγω και της αύξησης των διασωληνωμένων καθημερινά εδώ και έξι μέρες.

Πλέον, οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ έφτασαν στους 240, από 192 που ήταν πριν από μια εβδομάδα. Παράλληλα, υψηλός είναι κι ο μέσος όρος εισαγωγών που φτάνει στους 213 ανά ημέρα το τελευταίο επταήμερο, ενώ δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 20 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν περιοχές που συγκεντρώνουν πληθώρα κρουσμάτων και παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. Η Αττική σταθερά κρατά τα «πρωτεία», έχοντας 938 νέα κρούσματα την Πέμπτη (12.08), ενώ και η Κρήτη είναι σε δύσκολη κατάσταση με 506 νέες μολύνσεις την ίδια ημέρα. Ζήτημα υπάρχει και σε αρκετά νησιά και τουριστικές περιοχές, με τα Χανιά και τη Ζάκυνθο να παραμένουν σε καθεστώς έκτακτων περιοριστικών μέτρων όπως ανακοινώθηκε από την Πολιτική Προστασία.

Στη νέα έξαρση του κορονοϊού, καθοριστικό ρόλο έχει παίξει η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα. Συνολικά στη χώρα έχουν εντοπιστεί 3.676 στελέχη της, με τα 707 από αυτά να εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα. Συνολικά, 23.583 στελέχη μεταλλάξεων έχουν εντοπιστεί στη χώρα, δείχνοντας πως η πανδημία είναι εδώ και επιμένει…

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Infographic κρούσματα 12 Αυγούστου 2021
Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Πέμπτης 12 Αυγούστου 2021Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο Newsbomb.gr: Δεν θα πάμε σε νέο lockdown - Η μετάλλαξη Δέλτα θέλει κοινή λογική