ΥΓΕΙΑ

Περισσότερους από 22 χρονίως πάσχοντες ασθενείς μετέφερε με ασφάλεια ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Περισσότερους από 22 χρονίως πάσχοντες ασθενείς μετέφερε με ασφάλεια ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Ανέλαβε εκτάκτως τις μετακινήσεις ευπαθών ομάδων εντός Αττικής
Ε.Ε.Σ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μεταφέρει χρονίως πάσχοντες για θεραπεία εν μέσω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίς» και των τεράστιων προβλημάτων που δημιούργησε στην ελληνική κοινωνία, ανέλαβε εκτάκτως από την Δευτέρα (24/1) τις μετακινήσεις ευπαθών ομάδων εντός Αττικής, μεταξύ των οποίων και χρονίως πασχόντων από σοβαρές ασθένειες, προσφέροντάς τους ασφαλή μεταφορά στα κέντρα θεραπείας τους.

Ενδεικτικό της σημαντικής αυτής δράσης είναι το γεγονός ότι μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 22 συμπολίτες μας με ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα υγείας (νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς κ.α.) κατάφεραν, με τη βοήθεια των εθελοντών του Ε.Ε.Σ, να προσεγγίσουν τα κέντρα όπου πραγματοποιούν τις θεραπείες τους, έγκαιρα και με ασφάλεια, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η θεραπεία τους ή ακόμα και η ίδια τους η ζωή. Μάλιστα, μετά το πέρας της προκαθορισμένης πολύωρης θεραπείας τους, οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ, παρέλαβαν τους ασθενείς και τους επέστρεψαν στις οικίες τους, κερδίζοντας το χειροκρότημα και την ευγνωμοσύνη τους.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ευχαριστεί από καρδιάς τους πολυάριθμους εθελοντές του, οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτόν και κατάφεραν να ανταποκριθούν πλήρως στις έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες που δημιούργησε η κακοκαιρία. Σημειώνεται ότι η εν λόγω πρωτοβουλία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της κακοκαιρίας, με στόχο την εξυπηρέτηση όσων περισσότερων συνάνθρωπων μας έχουν ανάγκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάνω από 50 ασθενείς διακομίσθηκαν με τις Μονάδες Άμεσης Παρέμβασης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών