ΥΓΕΙΑ

Νέος αξονικός τομογράφος στο ΤΕΠ του Ευαγγελισμού

Ευαγγελισμός
Υπ. Υγ.

Τον μεγαλύτερο αξονικό τομογράφο της χώρας διαθέτει, πλέον, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Την έναρξη λειτουργίας του εγκαινίασαν την Πέμπτη (15/12/2022), ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα.

Ο νέος υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος 640 τομών, που αποτελεί δωρεά του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη, σκανάρει όλο το σώμα σε μερικά δευτερόλεπτα. Αυτό θα συμβάλλει στη μείωση του χρόνου αναμονής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού.

Ο κ. Πλεύρης ευχαρίστησε την οικογένεια Διαμαντίδη για τη δωρεά. «Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αξονικό τομογράφο της χώρας που μειώνει κατά πολύ το χρόνο αναμονής των ασθενών στο ΤΕΠ κατά τις ημέρες εφημερίας του νοσοκομείου» υπογράμμισε.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο διοικητής του Ευαγγελισμού Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ο υποδιοικητής Βενιαμίν Μπατής, η καθηγήτρια Εντατικολογίας και Διευθύντρια Εντατικής Μονάδας του Ευαγγελισμού Αναστασία Κοτανίδου και ο καθηγητής Εντατικολογίας Χαράλαμπος Ρούσσος.

Διαβάστε επίσης:

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακουφιστική φροντίδα

Αντιγριπικό εμβόλιο: Θα αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ χωρίς συνταγή

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: ΕΔΕ για το θάνατο του βρέφους