ΥΓΕΙΑ

Νέα αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς συνιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Βόλος
Εικόνες καταστροφής στην περιοχή του Βόλου
INTIME NEWS

Πρέπει να διασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση στα σχολεία και η υγιεινή των μαθητών. 

Νέα αναβολή στην έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel που έπληξε το νομό. Ο Σύλλογος τονίζει ότι πρώτα πρέπει να διασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση στα σχολεία όλων των μαθητών και φυσικά η υγιεινή και το κατάλληλο πόσιμο νερό.

«Μετά από την έστω καθυστερημένη και ελλιπή ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ), που αναφέρει ότι το νερό της είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας για λόγους υγειονομικής ασφάλειας και πρόληψης, συνιστά την αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς μέχρι να υδροδοτηθεί η πόλη με νερό κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, να καθαριστούν και να απολυμανθούν οι αυλές και τα σχολικά κτήρια και να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα σχολεία με καθαρή πόλη χωρίς σκόνη και σωρούς λάσπης» αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Μαγνησία και την υπόλοιπη Θεσσαλία έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα μετά από τα υπόλοιπα σχολεία της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις