ΥΓΕΙΑ

Ανακαίνιση στα Επείγοντα πέντε νοσοκομείων της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά

Νοσοκομείο Μεταξά
Προσαρμογή στα νέα πρότυπα των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών
INTIME NEWS

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για έργα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων «Αττικόν», «Αγία Βαρβάρα», «Τζάνειο», «Μεταξά» και Νίκαιας. 

Η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας υπέγραψε την Τετάρτη (08/11/2023), με τις ανάδοχες εταιρείες, τις συμβάσεις για την υλοποίηση των έργων αναμόρφωσης των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών για κομβικού ενδιαφέροντος νοσοκομεία. Παρών ήταν και ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, καθώς το Ταμείο έχει αναλάβει τη διενέργεια των διαγωνισμών.

Για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.228.960 ευρώ. Επίσης, έργα ύψους 4.151.520 ευρώ θα πραγματοποιηθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Ο Άγιος Παντελεήμων», στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα», στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο» και στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά».

«Η ριζική ανακαίνιση – προσαρμογή στα νέα πρότυπα των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, που υλοποιείται μέσω της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αποτελεί πολύ σημαντική παρέμβαση στο χώρο του ΕΣΥ. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είναι ο πρώτος χώρος που υποδέχεται τον
ασθενή που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία του, επομένως αποτελεί
ζήτημα μείζονος σημασίας, η πρώτη αυτή επαφή με το χώρο του νοσοκομείου
να πραγματοποιείται σε ένα περιβάλλον ευπρεπές, άρτια οργανωμένο, που
αποπνέει πολιτισμό και αξιοπρέπεια και θα εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια
στον ασθενή. Η ποιότητα αποτελεί σημαντική παράμετρο στην παροχή
υπηρεσιών υγείας σε όλους τους χώρους ενός νοσηλευτικού ιδρύματος,
ιδιαιτέρως, δε, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών» επισημαίνει χαρακτηριστικά η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις