ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Δεν θα υπάρξει «κυνήγι μαγισσών» στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Υπουργείο Υγείας: Δεν θα υπάρξει «κυνήγι μαγισσών» στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά του, την Τρίτη (10/05/2016), παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Παρόντες ήταν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος. Αφού προηγήθηκε σύντομη ενημέρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παρουσίασε το νέο πρόεδρο στο προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ και διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η προτεραιότητα της νέας διοίκησης θα είναι να υπάρχει ένα κλίμα καλής συνεργασίας με το επιστημονικό προσωπικό αλλά και με όλο το ανθρώπινο δυναμικό του φορέα, έτσι ώστε το ΚΕΕΛΠΝΟ να επιτελέσει με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα τον πολύ κρίσιμο ρόλο του στη Δημόσια Υγεία.

Ταυτόχρονα, η πολιτική ηγεσία ανέφερε στους εργαζόμενους ότι η κατεύθυνση που έχει δοθεί στη νέα διοίκηση είναι να υπάρχει θεσμική, διοικητική και λειτουργική εξυγίανση του φορέα, έτσι ώστε το ΚΕΕΛΠΝΟ, ξεπερνώντας τις παθογένειες του παρελθόντος, να μπορέσει να ανταποκριθεί στο βασικό σκοπό του που είναι η πρόληψη και η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Υπογραμμίστηκε, επίσης, ότι τα τρία κρίσιμα εργαλεία για την επίτευξη αυτού του στόχου θα πρέπει να είναι η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η επιστημονική τεκμηρίωση.

Επιπλέον, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δεν πρόκειται η νέα διοίκηση να επιδοθεί σε «κυνήγι μαγισσών», ούτε υπάρχει η πρόθεση συνολικής ενοχοποίησης του προσωπικού του ΚΕΕΛΠΝΟ για θέματα που ήδη έχει ξεκινήσει διαχειριστικός έλεγχος και για υποθέσεις που έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ευχαρίστησε τον υπουργό για την εμπιστοσύνη του και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Κέντρου, καθώς προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία στην περίοδο αυτή που στην κοινωνικοοικονομική κρίση προστίθεται η πρόκληση από την παραμονή στη χώρα μας δεκάδων χιλιάδων μεταναστών σε αντίξοες συνθήκες.

Ο καθηγητής κ. Ρόζενμπεργκ ζήτησε την πιο μεγάλη επαγρύπνηση και την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.