ΥΓΕΙΑ

Κομμωτήριο στο Χαλάνδρι έκανε και… λεύκανση δοντιών

Κομμωτήριο στο Χαλάνδρι έκανε και… λεύκανση δοντιών

Οι οδοντίατροι προειδοποιούν: Επικίνδυνη και παράνομη η λεύκανση δοντιών σε κομμωτήρια

Η λεύκανση δοντιών αποτελεί οδοντιατρική πράξη και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών, όταν δεν διενεργείται από οδοντίατρο, σε ακατάλληλο χώρο και δεν τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, τονίζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής προειδοποιεί τους πολίτες, καθώς διαπιστώθηκε στο πλαίσιο ελέγχου, η λειτουργία καταστημάτων στη Γλυφάδα και στο Χαλάνδρι όπου παρέχονταν οδοντιατρικές υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών, χωρίς τα καταστήματα αυτά να έχουν λάβει βεβαίωση λειτουργίας οδοντιατρείου ή πολυοδοντιατρείου και χωρίς να χρησιμοποιούν οδοντίατρο για την παροχή των υπηρεσιών αυτών. Βρέθηκαν, επίσης, λευκαντικά υλικά, λυχνίες για τη διάσπαση του λευκαντικού υλικού και ενημερωτικό υλικό για τη λεύκανση δοντιών.

Το κατάστημα στη Γλυφάδα δεν διέθετε διοικητική άδεια λειτουργίας, ενώ το κατάστημα στο Χαλάνδρι έχει άδεια λειτουργίας κομμωτηρίου!

Ο έλεγχος στο κομμωτήριο, εντός του οποίου παρέχονταν οδοντιατρικές υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών, έγινε με τη συνδρομή αστυνομικής δύναμης.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής πρόκειται να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Παράλληλα, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι η λεύκανση δοντιών συνιστά οδοντιατρική πράξη αφού προϋποθέτει σωρευτικά οδοντιατρική εξέταση, εκτίμηση και διάγνωση της κατάστασης των δοντιών, χρήση προϊόντων λεύκανσης ή αποχρωματισμού δοντιών και χρήση ειδικών λυχνιών για τη διάσπαση των χημικών ενώσεων των λευκαντικών υλικών και πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από οδοντίατρο και σε χώρο που λειτουργεί νόμιμα οδοντιατρείο ή πολυοδοντιατρείο (σχετικό και το αριθ. πρωτ. Γ3β/ΓΠ/οικ42598/06.06.2017 έγγραφο Υπουργού Υγείας). Η μη τήρηση των παραπάνω προϋποθέσεων συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών και κατ’ επέκταση τη δημόσια υγεία.

Σχετικές ειδήσεις