ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Τζάμπα μαγκιές Κατρούγκαλου

Τζάμπα μαγκιές Κατρούγκαλου

Η επιστράτευση των ανέργων είναι ένα απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό μέτρο.

Έχει γίνει πια ψωμοτύρι για την κυβέρνηση που το εφαρμόζει τυφλά και σε όλες σχεδόν τις απεργίες, ακόμα και όταν δεν θίγεται το κοινωνικό συμφέρον από αυτές. Τότε τί νόημα έχει η απεργία;

Ξεκινάμε λοιπόν από αυτή τη βασική διαπίστωση. Και πάμε τώρα σε μία άλλη βασική διαπίστωση. Τι διάολο καθηγητής συνταγματολόγος είναι κάποιος, και πως μπορεί επάξια να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ευρωβουλή, όταν σαν τον τελευταίο χαχόλο καλεί τους απεργούς να σκίσουν τα φύλλα της επιστράτευσή τους. Δηλαδή καταργείται το κράτος, το Σύνταγμα, οι νόμοι, η ίδια η Δημοκρατία και ότι συνθέτει μία κοινωνία που δεν είναι ζούγκλα.

Ο κ. Κατρούγκαλος λοιπόν, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δημόσια από την τηλεόραση κάλεσε τους απεργούς της ΔΕΗ σε αυτή την μεγάλη επαναστατική πράξη, σε αυτή την «μαγκιά» τους απεργούς να σκίσουν τα φύλλα επιστράτευσής τους.

Πόσο τζάμπα μάγκας όμως είναι ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος με αυτή τη δήλωση θέλει να γίνει αρεστός, στο «πόπολο» για τα ανάλογα ψηφαλάκια τις επόμενες εκλογές;

Σκίζω το φύλλο επιστράτευσης για όποιον το κάνει σημαίνει δύο τρεις μεγάλους κινδύνους. Σύλληψη, δίκη, ποινή μέχρι και οριστική απόλυση από τη δουλειά του.

Κινδυνεύει με τίποτα από όλα αυτά ο αρχιεπαναστάτης κ. Κατρούγκαλος;

Όχι φυσικά, γιατί έχει κουρνιάσει για την επόμενη πενταετία στην ασφαλή "αγκαλιά" της Ευρωβουλής, «τσιμπάει» τα 15 χιλιαρικάκια του το μήνα, άρα μπορούμε να κάνουμε την επανάσταση και χωρίς αυτόν.

Αυτά για να γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας γιατί πολλούς τζάμπα μάγκες γεμίσαμε τώρα τελευταία.