Η φετινή Ανάσταση να έχει χρώμα ελπίδας

Η ανακοίνωση των εκλογών για τις 21 Μαΐου θα δώσει προεκλογικό τόνο στο φετινό Πάσχα.

Η φετινή Ανάσταση να έχει χρώμα ελπίδας
2'

Η νόσος COVID-19 έχει αλλάξει τη ζωή μας. Το φετινό Πάσχα είναι «μεταλλαγμένο.» Θα μπορέσουμε να πάμε εκκλησία, να ανταμώσουμε τους συγγενείς μας και να μοιραστούμε τις άγιες τούτες ημέρες με όσους αγαπάμε.

Η ηγεσία της ΕΕ με τη σύσταση του ταμείου Ανάκαμψης ενίσχυσε τις οικονομίες των κρατών-μελών της ΕΕ και επαναδραστηριοποίησε την επιχειρηματικότητα. Έδωσε ώθηση στην καινοτομία και ανέπτυξε τις νέες δεξιότητες των επιστημόνων.

Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλες στερήσεις και απαιτούν ταχύτατη υλοποίηση των όσων εξαγγέλλονται.

Ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να πάει καλά και με ασφάλεια η τουριστική περίοδος. Απαιτείται στρατηγική και ευελιξία για να δρομολογηθούν δράσεις, που θα δώσουν κινητικότητα και ρευστότητα στη χώρα μας.

Ο τουρισμός είναι η μεγάλη μας ελπίδα, αρκεί να αναπτυχθεί σε όλες του τις μορφές και κυρίως να αναβαθμιστεί ποιοτικά.

Οι προσπάθειες οφείλουν να είναι μεθοδικές και να υπάρξει στόχευση σε νέες αγορές, λόγω της πολεμικής σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας.

Η στήριξη των μεσαίων εισοδημάτων και η άρση των κοινωνικών ανισοτήτων πρέπει να αποτελούν στρατηγικές επιλογές της κάθε κυβέρνησης.

Με τα μέτρα που ανακοινώνονται ενισχύονται εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, δίνεται ανάσα στην αγορά και σημαντική ενίσχυση στη μεσαία τάξη και στις επιχειρήσεις.

Να αντιμετωπιστεί άμεσα η ακρίβεια στα προϊόντα και να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, αλλά απαιτείται ευέλικτη διοίκηση και στοχοπροσήλωση.

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου ελπίζουμε να φέρει επιτυχίες και νέα αναπτυξιακά δεδομένα για τη πατρίδα μας. Η επιχειρηματικότητα δεν βρίσκεται στα καλύτερα της και οι τράπεζες αδυνατούν να τη στηρίξουν. Η ανεργία υψηλή και ο ποιοτικός τουρισμός όνειρο απατηλό!

Απαιτείται σκληρή προσπάθεια σε όλα τα μέτωπα. Η οικονομία της ΕΕ οφείλει να ανακτήσει το δυναμισμό της και να κατακτήσει πεδία που σήμερα καταρρέουν. Το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό αλλά Ευρωπαϊκό.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει και οφείλουν οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ να αντιδράσουν με αποφασιστικότητα.

Οι εκλογές να δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες να ενημερωθούν σωστά και να επιλέξουν με τα δικά τους ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η Ελλάδα δεν αντέχει εντάσεις και μεγάλες προεκλογικές περιόδους, που θα θέσουν σε κίνδυνο την οικονομία.

Καλή Ανάσταση με ασφάλεια και δυναμική. Περήφανα και πολιτισμένα να γυρίσουμε σελίδα και να δούμε το μέλλον μας «Με άλλη ματιά».

Κων/νος Σ. Μαργαρίτης

Δημοσιογράφος

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή