Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Στη δυτική Σιβηρία οι S-400

Στη δυτική Σιβηρία οι S-400

Η κατασκευάστρια εταιρεία όπλων Αlmaz-Antey έχει παραδώσει το σύνολο του πυραυλικού συστήματος των S-400 Triumf στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας πριν από το τέλος της προθεσμίας.

Ένα ακόμη σετ θα πρέπει να παραδοθεί πριν από το τέλος του έτους, ανέφερε τη Δευτέρα η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας.

«Ο εξοπλισμός που παραδόθηκε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα πρέπει να μεταφερθεί στην Κεντρική Στρατιωτική Περιοχή. Πριν από το τέλος του 2015, η εταιρεία θα παραδώσει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας άλλο ένα σετ του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 Triumf», είπε πηγή της εταιρείας.

Η υπηρεσία Τύπου της Almaz-Antey πρόσθεσε ότι το σύστημα αντιπυραυλικής αεράμυνας παραδόθηκε στο πεδίο βολής Kapustin Yar στην νότια περιοχή Αστραχάν της Ρωσίας. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη, ο εξοπλισμός έχει δοκιμαστεί σε πραγματικούς εναέριους στόχους. «Ο εξοπλισμός πέρασε επιτυχώς όλες τις δοκιμές αποδοχής παράδοσης», είπε η υπηρεσία Τύπου.

Το S-400 Triumf είναι ένα σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων μακρού και μέσου βεληνεκούς σχεδιασμένο να καταστρέφει όλους τους σύγχρονους και προηγμένους στόχους της αεροδιαστημικής (στρατηγικών, κρουζ, τακτικών πυραύλων και μεσαίου βεληνεκούς πυραύλων) σε απόσταση μέχρι και 400 χιλιομέτρων (248,5 μίλια).

ΠΗΓΗ RT

Σχετικές ειδήσεις