Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Δέκα τέσσερις ομογενειακές εταιρείες μεταξύ των καλύτερων του Κουίνς Ν. Υόρκης

Δέκα τέσσερις ομογενειακές εταιρείες μεταξύ των καλύτερων του Κουίνς Ν. Υόρκης

Η ομογενειακή στεγαστική τράπεζα Lyons Mortgage, το κτηματομεσιτικό γραφείο «Amorelli Realty», το φαρμακείο «Sterling Pharmacy», το ψυχοθεραπευτήριο «Anna Kalliagas, LCSW-R» και δέκα επιχειρήσεις από τον χώρο της εστίασης συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των «Best of Boro» του Κουίνς για το έτος 2017.

Ο κατάλογος καταρτίζεται από το πρόγραμμα «Best of the Boro» το οποίο έχει θεσπίσει προ εννέα ετών ο εκδοτικός οργανισμός «Schneps Communiciations», ο οποίος εκδίδει πολλές τοπικές εφημερίδες στο Κουίνς, στο Μπρούκλιν και στο Λονγκ Αϊλαντ.

Στον φετινό διαγωνισμό, όπως δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα Ν. Υόρκης» η εκπρόσωπος Τύπου του οργανισμού, συμμετείχαν πάνω από 4.000 υποψήφιοι και το κοινό επέλεξε τις 293 καλύτερες εταιρείες, μία για κάθε κατηγορία.

Στο Μπρούκλιν, όπου δραστηριοποιούνται πολλές ομογενειακές επιχειρήσεις, εταιρείες και υπηρεσίες διαγωνίστηκαν 1.800 υποψήφιοι. Ο διαγωνισμός, όπως επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου, έχει ολοκληρωθεί και οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την παραμονή των Χριστουγέννων.

Τα βραβεία "Best of Boro"

Οι νικητές του διαγωνισμού στο Μπρούκλιν ανέρχονται στους 128 και ο αριθμός είναι εμφανώς μικρότερος από ό,τι στο Κουίνς, διότι το πρόγραμμα στο Μπρούκλιν ξεκίνησε τέσσερα χρόνια μετά από το Κουίνς.

Η εκπρόσωπος Τύπου του οργανισμού υπογράμμισε ότι το βραβείο «Best of Boro» έχει μεγάλη απήχηση όχι μόνο στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και γενικότερα διότι οι νικήτριες εταιρείες συμπεριλαμβάνουν το λογότυπο στις ιστοσελίδες τους και κεντρίζουν το ενδιαφέρον των πελατών τους.

Οι 293 νικητές του διαγωνισμού «Best of Boro» του Κουίνς θεωρούνται οι καλύτεροι στον τομέα τους και μερικοί απέσπασαν παραπάνω από ένα βραβείο.

Μεταξύ αυτών το ζαχαροπλαστείο «Martha’s Country Bakery» απέσπασε έξι βραβεία, το «Butcher Bar» τρία βραβεία, η αλυσίδα «Bareburger» και το εστιατόριο «The Thirsty Koala» δύο βραβεία έκαστο.

Τα ομώνυμα εστιατόρια «Jackson Hole Diner» στην Αστόρια και στο Μπέισαϊντ, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια του Ισαάκ Πασχαλίδη, ανακηρύχτηκαν «Best Breakfast Restaurant».

Το «Terrace Diner» στο Μπέισαϊντ ιδιοκτησίας Δημήτρη Παπαγεωργίου και Παναγιώτη Καούρη ανακηρύχτηκε «Best Diner».

Το εστιατόριο «Kalamaki» στο Φλάσινγκ του Αρη Κωνσταντινίδη ανακηρύχτηκε το καλύτερο ελληνικό εστιατόριο (Best Greek Restaurant).

Το εστιατόριο «Don Coqui» στην Αστόρια το οποίο ανήκει σε ομογενείς και ειδικεύεται στην πορτορικανική κουζίνα ανακηρύχτηκε το καλύτερο νυχτερινό κέντρο (Best Nightclub).

Το ελληνικό εστιατόριο «Αυλή» (Avli) στο Μπέισαϊντ έλαβε τον τίτλο για το καλύτερο μεσογειακό εστιατόριο (Best Mediterranean).

Η ταβέρνα «Κυκλάδες» η οποία ανήκει στον Ανδρέα Σκεντέρη και η οποία διατηρεί ομώνυμη ταβέρνα στο Μανχάταν, διακρίθηκε ως το «Καλύτερο Καλαμάρι».
Σάρωσαν τα βραβεία

Το «Martha’s Country Bakery» με έδρα την Αστόρια ιδρύθηκε το 1972 από τον Ηπειρώτη Παναγιώτη Στέρτσιο και τις δύο τελευταίες δεκαετίες μαζί με τον γιο του Γιώργο άνοιξαν άλλα τρία ομώνυμα ζαχαροπλαστεία στο Μπέισαϊντ, στο Φόρεστ Χιλς του Κουίνς και στο Γουίλιαμσμπουργκ του Μπρούκλιν.

Το «Martha’s Country Bakery» απέσπασε έξι βραβεία και συγκεκριμένα τα: «Best Bakery», «Best Cake», «Best Cheesecake», «Βest Cupcakes», «Best Dessert» και «Best Pie».

Το εστιατόριο «Butcher Bar» το οποίο είναι ένα από τα νεώτερα ελληνικής ιδιοκτησίας εστιατόρια που άνοιξαν στην 30ή Λεωφόρο της Αστόριας κέρδισε τρία βραβεία.Συγκεκριμένα, τα «Best Barbecue Restaurant», «Best BBQ» και «Best Food Vendor».

Το εν λόγω εστιατόριο ιδρύθηκε από τον ομογενή Μάθιου Κατάκη, ο οποίος συνέλαβε την ιδέα για τη δημιουργία του εστιατορίου κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Μαρόκο. Αρχικά το εστιατόριο λειτούργησε στη διεύθυνση 37-08 της 30ής Λεωφόρου και προ δύο ετών επέκτεινε το εστιατόριο και η διεύθυνσή του πλέον είναι 37-10 της 30ής Λεωφόρου. Και δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό. Ανοιξε ένα δεύτερο στη διεύθυνση 5-25 46th Ave του Λονγκ Αϊλαντ Σίτι και λίαν συντόμως θα ανοίξουν το τρίτο κατάστημα στο Μανχάταν.


Η αλυσίδα «Bareburger», η οποία το 2009 άνοιξε το πρώτο εστιατόριο στην Αστόρια και σήμερα κατάφερε να ανοίξει πενήντα, κέρδισε τα βραβεία «Best Chain Restaurant», «Best Gluten-free».

Το εστιατόριο «The Thirsty Koala», το οποίο ειδικεύεται στην αυστραλιανή μαγειρική, κέρδισε τα βραβεία «Best Eatery» και «Best Healthy Eatery».

H «Lyon Mortgage Services» με έδρα την ελληνοκρατούμενη Αστόρια είναι η μόνη ομογενειακής ιδιοκτησίας στεγαστική τράπεζα η οποία ετοιμάζεται να εορτάσει την 20ή επέτειο της ιδρύσεώς της. Η εν λόγω τράπεζα ήταν από τις ελάχιστες στεγαστικές τράπεζες και δανειοδοτικούς οργανισμούς που άντεξε στο τσουνάμι της διετίας 2007-2008 και την ώρα που οι μεγάλες τράπεζες είχαν παγώσει τις δανειοδοτήσεις η «Lyon Mortgage Services» συνέχισε το έργο της και παρείχε τη δυνατότητα σε ομογενείς και μη να υλοποιήσουν το όνειρό τους είτε αναχρηματοδοτώντας τα σπίτια τους, είτε αγοράζοντας νέα.

Η «Lyon Mortgage Services» παρέχει δάνεια στις πολιτείες της Νέας Υόρκης, της Νέας Ιερσέης και του Κονέκτικατ, καθώς επίσης και στην Πενσυλβάνια, ενώ τα δάνεια που έχει συνάψει ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Σχετικές ειδήσεις