ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ναι, αυτόν τον είχαμε πρωθυπουργό

Ναι, αυτόν τον είχαμε πρωθυπουργό

Ευθυνόφοβος, προκλητικός, αμετανόητος

Αυτόν τον άνθρωπο, που δεν γνώριζε - ο καημένος - ότι οι υπουργοί του ήταν βουτηγμένοι στα οικονομικά σκάνδαλα και έτρωγαν κυριολεκτικά με χρυσά κουτάλια, τον είχαμε στο τιμόνι της χώρας για οχτώ ολόκληρα χρόνια.

Αυτόν τον άνθρωπο, που δεν είχε το θάρρος να κατέβει καν στις εκλογές του 2004 και να χάσει δεχόμενος την αποτυχία της πολιτικής του, τον είχαμε πρωθυπουργό για οχτώ ολόκληρα χρόνια.

Θα μου πείτε, για να δεχτεί κάποιος ακόμα και την ήττα, απαιτείται να φοράει παντελόνια και να έχει στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

Τι να πρωτοθυμηθούμε από εκείνη τη «χρυσή» οκταετία; Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου, Ίμια, Οτσαλάν, σκάνδαλο εξοπλιστικών, Ολυμπιακοί αγώνες, μίζες από τη Siemens εκατομμύρια μάρκα στη Χαριλάου Τρικούπη, Άκη, Γιάννο… τι; Διαλέξτε και πάρτε… απ’ όλα είχε ο μπαξές…

Και για όλα αυτά, τι έγινε τελικά; Ποιος πλήρωσε; Μη μου πείτε ο Άκης και ο Γιάννος… Όλοι εμείς πληρώνουμε τα «όργια» που γινόντουσαν τότε… Γιατί όπως αποδείχθηκε τελικά, δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, Θόδωρε. Κάποιοι, όπως λέει και στην ελληνική ταινία με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, «φάγανε, φάγανε, φάγανε».

Φυσικά, μετά έκαναν την… πάπια και συνεχίζουν να την κάνουν κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό. Το κορυφαίο είναι ότι ορισμένοι τους αποθεώνουν ακόμα και υποστηρίζουν ότι εκείνη η εποχή ήταν «χρυσή».

Η... μπάλα στην εξέδρα

Τις τελευταίες ημέρες, μετά την προφυλάκιση του Γιάννου, όλοι αναρωτήθηκαν για μια ακόμη φορά, «μα καλά, ο τότε πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα; Σφυρίζανε από δίπλα του οι μίζες σαν οβίδες και αυτός δεν έπαιρνε χαμπάρι;».

Κατά δήλωση του ίδιου παλαιότερα, δεν γνώριζε. Ανικανότητα, αδιαφορία ή ηλιθιότητα;

Ο ίδιος σπεύδει λοιπόν να απαντήσει σε όλους αυτούς που τον κατηγορούν ότι κάνει τον… Κινέζο.

Τι απαντά; ΤΙΠΟΤΑ!

Δηλώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οδηγεί τη χώρα σε κλίμα σκανδαλολογίας και λάσπης με σκοπό να αποπροσανατολίσει το λαό από τα πραγματικά προβλήματα.

Για τα σκάνδαλα; Ούτε λέξη… κουβέντα για τις μίζες.

Σουτ λοιπόν και… η μπάλα στην εξέδρα. Άραγε, θα κληθεί ποτέ να δώσει εξηγήσεις;