ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To πιο φτηνό Tesla δεν θα έχει καν τιμόνι!

To πιο φτηνό Tesla δεν θα έχει καν τιμόνι!

O Elon Musk έρχεται να ταράξει για μια ακόμη φορά τα νερά λέγοντας πως το μικρότερο και φτηνότερο Tesla θα μπορεί να κινείται δίχως καν να υπάρχει τιμόνι!

Του Γιάννη Σκουφή

Οι φήμες για ένα νέο βασικό μοντέλο στη γκάμα της Tesla υπάρχουν εδώ και καιρό και όπως δείχνουν τα πράγματα σύντομα θα αρχίσει να διευρύνεται το ονοματολόγιο, καθώς κάτω από το Model 3 αναμένεται το Model 2. Αυτό αναμένεται να είναι το Tesla που θα κοστίζει κάτω από τις 25.000 δολάρια στις ΗΠΑ και ενδεχομένως κάτω από τις 30.000 ευρώ στην Ευρώπη και στην αγορά με τη μεγαλύτερη κρατική επιδότηση.

Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και υποθέσουμε πως ο Musk θα τηρήσει τον προγραμματισμό του τότε το Model 2 θα λανσαριστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2023 και αφότου και το εργοστάσιο στο Βερολίνο έχει μπει σε πλήρη ρυθμό παραγωγής.

Το Model 2 θα αποτελέσει τον βασικό αντίπαλο μοντέλων όπως π.χ. το VW ID.3 και θα έχει μια ιδιαίτερα αποδοτική μπαταρία με μικρές διαστάσεις προκειμένου να χωρά σε μικρού όγκου αυτοκίνητα, φτηνή ώστε να μην ανεβαίνει το κόστος και με αυτονομία τουλάχιστον 400 χιλιομέτρων σε πραγματικές συνθήκες.

Ανάμεσα στα πολλά που έχει πει ο μεγαλομέτοχος της Tesla είναι πως θα υπάρξει και πλήρως αυτόνομη έκδοση για χώρες και πολιτείες (όπως η Νεβάδα) όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα και σε αυτήν το τιμόνι θα είναι περιττό. Ήδη η Tesla προσφέρει προαιρετικά το Model S με το πιο περίεργο τιμόνι που έχουμε δει μέχρι σήμερα, γνωστό και ως yoke με σχήμα που παραπέμπει σε πηδάλιο.

Ανάμεσα στις φήμες που τρέχουν για το Model 2 μαθαίνουμε πως το Cybertruck θα μπει στην παραγωγή προς τα τέλη του 2022 και πως το βασικό λανσάρισμά του θα γίνει μέσα στο 2023. Παρόλο που ο Musk έχει προχωρήσει εδώ και δύο χρόνια σε υποσχέσεις που δεν κρατά και παρόλο που η εταιρία του έχει δεχθεί πάνω από 1,32 εκ. παραγγελίες για αυτό το πολύ ιδιαίτερο pickup που τελικά θα αποκτήσουν λιγότεροι από τους μισούς, όπως διαφαίνεται…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση: Ετοιμάζει παρεμβάσεις για την ακρίβεια - Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για αρνητές που ετοιμάζουν «απόβαση» στη ΔΕΘ: Στους δρόμους 4.000 αστυνομικοί

Mad Clip: Σήμερα η κηδεία του τράπερ - Θα μεταδοθεί live από YouTube