ΓΥΝΑΙΚΑ

Θέλεις να ζήσεις πολλά χρόνια; Ξεκίνα να τρως αυτά τα φρούτα!

Θέλεις να ζήσεις πολλά χρόνια; Ξεκίνα να τρως αυτά τα φρούτα!
Η σωστή διατροφή θα σε σώσει

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως γνωρίζουν τα μυστικά της μακροζωίας. Όσες διαφορετικές απόψεις και να υπάρχουν, οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι είναι ζήτημα και σωστής διατροφής.

Tα τελευταία χρόνια, παρά τη συνεχή ενημέρωση και το βομβαρδισμό πληροφοριών που δεχόμαστε σχετικά με τις διατροφικές μας συνήθειες, ακόμη αγνοούμε - σε μεγάλο βαθμό δυστυχώς - τι ακριβώς μας προσφέρει το κάθε τρόφιμο που συνιστούν οι ειδικοί.

Εμείς θα εστιάσουμε στα φρούτα και ειδικότερα σε 3 είδη που φημίζονται ιδιαίτερα για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Τι σημαίνει αυτό; Προστατεύουν τα κύτταρα από την οξείδωση, αποτρέποντας το εκφυλισμό τους και συνεπώς την εμφάνιση του καρκίνου και την εμφάνιση ελεύθερων ριζών που τα φθείρουν, αφήνοντάς μας εκτεθειμένες στα δεινά της γήρανσης.

#1 Μούρα

Φράουλες, σμέουρα, μύρτιλα, άσπρα μούρα, μαύρα μούρα, όλα τα είδη του φρούτου αυτού είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, την κατηγορία εκείνη των αντιοξειδωτικών που μειώνει δραστικά τις φλεγμονές στο σώμα.

Φροντίστε να καταναλώνετε 3-5 μερίδες εβδομαδιαίως.

#2 Αβοκάντο

Μπορεί να πιστεύατε μέχρι σήμερα ότι είναι λαχανικό, αλλά το αβοκάντο γεννήθηκε φρουτάκι και μάλιστα πλήρες βιταμινών, όπως C, K, B, E και A. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως τα καροτενοειδή, η λουτεϊνη και η ζεαξανθίνη. Παράλληλα, πρόκειται για τροφή που περιέχει φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, αλλά και κάλιο, όσο και η μπανάνα.

#3 Δαμάσκηνο

Το δαμάσκηνο μπορεί να φημίζεται για τη δράση του κατά της δυσκοιλιότητας, ωστόσο, δε μένει εκεί. Είναι μία ακόμα φυσική τροφή με ισχυρή αντιοξειδωτική σύσταση, οπότε μην το αγνοείται όταν το βλέπετε διαθέσιμο στον πάγκο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr