ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αντίο στον Θεοδωράκη από την Κρατική Ορχήστρα: Παίζει την μουσική του στο Μετρό

Ο Δημήτρης Γούζιος
Ένα κάλεσμα στον κόσμο να σιγοψιθυρίσει το αντίο που ταιριάζει στον Μίκη Θεοδωράκη της ζωής και του θρύλου

Μίκης Θεοδωράκης: Σήμερα η Αθήνα αποχαιρετά έναν Ιδανικό Έλληνα. Έναν Άνθρωπο περήφανο, οραματιστή, δημιουργικό, παρεμβατικό.

Οι Αθηναίοι αποχαιρετούν τον Μίκη, αλλά τον κρατούν στην καρδιά τους. Και είναι ελάχιστος φόρος τιμής, το σεμνό μουσικό αντίο που δίνεται στο σταθμό μετρό του Συντάγματος. Στην καρδιά της πόλης.

Στο σταυροδρόμι των καθημερινών διαδρομών μας, δύο έμπειροι μουσικοί, ο συνεργάτης του, γνωστός πιανίστας και τραγουδιστής, Βαγγέλης Μπόντας και ο αναγνωρισμένος τσελίστας, Δημήτρης Γούζιος ερμηνεύουν, μεταξύ άλλων, τα χιλιοτραγουδισμένα: Αγάπη μου, Όμορφη πόλη, Μαργαρίτα μαγιοπούλα, Άρνηση και Νύχτα Μαγικιά. Μια πρωτοβουλία της ΣΤΑ.ΣΥ. που προσφέρεται από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Ένα κάλεσμα στον κόσμο να σιγοψιθυρίσει το αντίο που ταιριάζει στον Μίκη Θεοδωράκη της ζωής και του θρύλου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 2 το μεσημέρι ολοκληρώνεται το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη. Πλήθος κόσμου, προσωπικότητες από τον χώρο του Πολιτισμού και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας δίνουν το παρών, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον παγκόσμιο μουσικοσυνθέτη.

Μετά την ολοκλήρωση του λαϊκού προσκυνήματος, στις 3 θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα εκφωνηθούν επικήδειοι. Στην τελετή θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου θα ταφεί, δίπλα στους γονείς και τον αδελφό του, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία, το πρωί της Πέμπτης, 9 Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κηδεία Mad Clip: Η σπαρακτική σκηνή που δεν «έπιασαν» οι κάμερες με την πρώην σύντροφό του, Αρετή

Μυστηριώδης επίθεση στο Πασαλιμάνι: Το προφίλ των Τούρκων - Ο δράστης ήθελε να στείλει «μήνυμα»

Ανάλυση Newsbomb.gr: Ακρίβεια, αυξήσεις, πληθωριστικές τάσεις και εναρμονισμένες πρακτικές