Αυτές οι 10+1 φωτογραφίες μας θυμίζουν γιατί η ομορφιά της Ελλάδας είναι μοναδική
TRAVEL

Αυτές οι 10+1 φωτογραφίες μας θυμίζουν γιατί η ομορφιά της Ελλάδας είναι μοναδική

Γνωστές και άγνωστες ομορφιές της Ελλάδας που κόβουν την ανάσα. 

Μπορεί τα νησιά συχνά να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της Ελλάδας, όμως ολόκληρη η πατρίδα μας διαθέτει ομορφιές που συγκινούν και τον πιο… δύσκολο θεατή.

Συνδυάζοντας τα αμέτρητα νησιά, τις καταγάλανες θάλασσες, αλλά και το άλλοτε τραχύ κι άλλοτε κατάφυτο ορεινό τοπίο, η Ελλάδα διαθέτει ομορφιές που δύσκολα συναντώνται «μαζεμένες» σε άλλο μέρος του πλανήτη.

Ακρόπολη Αθήνα
Η Ακρόπολη και όσα συμβολίζει αναδεικνύουν τον ελληνικό πολιτισμό και τη σημασία της Ελλάδας στα πέρατα της Γης

Πέραν, μάλιστα, από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς, μπορούμε να ανακαλύψουμε κρυμμένες ομορφιές της πατρίδας μας σε όποιο σημείο της επικράτειας κι αν βρεθούμε.

Η πανέμορφη παραλία της Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα, είναι υπέροχη τόσο αν την περπατάς στο ηλιοβασίλεμα όσο κι αν την αντικρύζεις από την Άνω Πόλη. Το συχνά υποτιμημένο Κιλκίς διαθέτει έναν παράδεισο που δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε αν δεν δούμε με τα ίδια μας τα μάτια, τη λίμνη του Σκρα. Ορειβατώντας ή περιδιαβαίνοντας την Πίνδο, συναντάμε τα περίφημα πέτρινα, τοξωτά γεφύρια μέσα στην καταπράσινη φύση και τα ορμητικά ποτάμια, ενώ τα εκπληκτικής ομορφιάς τοπία που δημιουργούνται στις ελληνικές θάλασσες με τις δαντελωτές ακτές και τη μοναδικότητα της φύσης, μας προκαλούν για ένα ακόμα καλοκαίρι περιηγήσεων σε όλη τη χώρα!

#1 Σαντορίνη, η καλντέρα του ηφαιστείου και ο πολιτισμός

Σαντορίνη
ΣαντορίνηPixabay

Μοναδική είναι η καλντέρα της Σαντορίνης, που δημιουργήθηκε από το υποθαλάσσιο ηφαίστειο στην περιοχή. Οι σχεδόν απόκοσμοι χρωματισμοί των πετρωμάτων του γκρεμού, που φτάνει σε ύψος τα 300 μέτρα από τη θάλασσα, καταλήγουν στα ολόλευκα σπίτια που τον στολίζουν σαν «στεφάνι».

#2 Μετέωρα, από τη Γη στον ουρανό

Οι θεόρατοι βράχοι των Μετεώρων με τα παλιά μοναστήρια στην κορυφή τους, εμπνέουν τον καθένα να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια επαφή με τα ουράνια, μια επαφή με την ψυχή.

Μετέωρα
Μετέωρα

Αυτοί οι γεωλογικοί σχηματισμοί, το πώς εντάσσονται στο ευρύτερο φυσικό τοπίο και το πώς αισθάνεται ο θεατής αντικρύζοντας αυτή την εικόνα – πόσο μάλλον όταν τη ζει, πραγματικά, δύσκολα μπορούν να συγκριθούν.

#3 Μπάλος, παραδεισένια νερά και τοπίο που κόβει την ανάσα

Μπάλος
Μπάλος

Όσοι έχουν την ευκαιρία και την τύχη να δουν τον Μπάλο για πρώτη φορά προσεγγίζοντάς τον από την ξηρά, αντιλαμβάνονται πλήρως από την πρώτη στιγμή πως πρόκειται για ένα πραγματικά άκρως εντυπωσιακό τοπίο που κόβει την ανάσα. Εναλλακτικά, η προσέγγιση γίνεται από τον Κίσσαμο με καραβάκια, καθώς ο Μπάλλος βρίσκεται στο δυτικό άκρο των Χανίων, προς τα νότια.

#4 Μύρτος, μια παραλία για να θυμάσαι μια ζωή

Μύρτος
Μύρτος

Η αίσθηση των επισκεπτών όταν ολοκληρώσουν την κατάβαση και βρεθούν στα μοναδικά βότσαλα του Μύρτου, εκεί που η θάλασσα αγγίζει τη στεριά, είναι το πόσο μικροί είμαστε μπροστά στο μεγαλείο της. Κι ο Μύρτος, ειδικά νωρίς το πρωί, στην πλήρη ηρεμία του, μπορεί να μας το θυμίζει κάθε, μα κάθε στιγμή.

#5 Αντίπαξοι, η πιο εντυπωσιακή θάλασσα που έχουμε βουτήξει

Αντίπαξοι
Αντίπαξοι

Την απόχρωση που παίρνουν τα νερά στους Αντίπαξους, δεν μπορούμε να τη συναντήσουμε εύκολα αλλού. Γαλάζιο, με πράσινο, διαυγές, τιρκουάζ, βαθύ μπλε αλλά και σμαραγδί, όλα μαζί μπλέκονται και γνωρίζοντας πως βρίσκεσαι σε ένα μικρό νησί του Ιονίου, τότε μπορεί να αντιληφθείς πλήρως την επαφή με τη φύση.

#6 Η Λίμνη Σκρα στο Κιλκίς είναι το «μυστικό» που θέλεις να ανακαλύψεις

Η Λίμνη Σκρα στο Κιλκίς
Η Λίμνη Σκρα στο Κιλκίς

Πώς μπορεί ένα τόσο εντυπωσιακής ομορφιάς τοπίο να παραμένει άγνωστο στους πολλούς; Αυτό ακριβώς έχει «επιτύχει» η γαλάζια λίμνη του Κιλκίς, στο Σκρα και για αυτό αξίζει τόσο πολύ να ανακαλύψει ο καθένας μας!

#7 Το Φαράγγι του Βίκου και η φύση στην Πίνδο

Το τρίτοξο γεφύρι του Πλακίδα ή Καλογερικό
Το τρίτοξο γεφύρι του Πλακίδα ή Καλογερικό

Ένα από τα πιο ψηλά φαράγγια στον κόσμο είναι το φαράγγι του Βίκου, στην Πίνδο, με τους επιβλητικούς γκρεμούς, τις καταπράσινες πλαγιές και τα πανέμορφα πέτρινα, τοξωτά γεφύρια πάνω από τον Βίκο και τους παραπόταμούς του.

#8 Θεσσαλονίκη, γιατί και οι πόλεις μας είναι top προορισμοί

Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη

Δύσκολα βρίσκεις κάποιον που να απορρίπτει τη Θεσσαλονίκη ως προορισμό, καθώς η ιστορία της, η ομορφιά της, το πνεύμα της και οι άνθρωποί της συνθέτουν ένα μοναδικό μείγμα που προσελκύει τους πάντες.

#9 Καστελόριζο

Το ακριτικό Καστελόριζο
Το ακριτικό Καστελόριζο


Στην άκρη της Ελλάδας, ένα πανέμορφο νησάκι, μια παλιά πολιτεία που γνώρισε μεγάλες δόξες, περιμένει τους επισκέπτες της να θαυμάσουν το γαλήνιο τοπίο, τα όμορφα σπίτια, την απέραντη θέα και τα μοναδικά νερά.

#10 Πρέβελη, στις εκβολές του ποταμού, μια πολύ ξεχωριστή παραλία του Λιβυκού

Πρέβελη
ΠρέβεληNicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

Ένας μικρός ποταμός της Κρήτης, δημιουργεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ξεχωριστά τοπία της χώρας μας: Οι εκβολές του Πρέβελη στο Λιβυκό, στο νότιο Ρέθυμνο, έχουν φοίνικες, σκουρόχρωμα βότσαλα, ψηλά βουνά και μοναδική θάλασσα.

Διαβάστε επίσης

City Break αλά ελληνικά: 5 +1 πόλεις για ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο

Απόδραση στη φύση: 5 προορισμοί για να απολαύσουμε το ανοιξιάτικο τοπίο

Tα πέντε καλύτερα ελληνικά νησιά για «εναλλακτικές διακοπές»

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ