ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Έκλεισε κλινική της κρατικής εταιρείας πετρελαίου λόγω Έμπολα

Νιγηρία: Έκλεισε κλινική της κρατικής εταιρείας πετρελαίου λόγω Έμπολα

Την κλινική της, στην εμπορική συνοικία Βικτόρια Άιλαντ του Λάγκος, αφού εισήχθη σε αυτή ένας ασθενής που ενδέχεται να έχει προβληθεί από τον ιό Έμπολα, έκλεισε η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Νιγηρίας NNPC.

Ο ασθενής, ο οποίος έφτασε στην κλινική ήδη άρρωστος είχε επισκεφθεί νωρίτερα μια άλλη κλινική του Λάγκος, που έχει επίσης κλείσει, στην οποία εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα στη Νιγηρία.

«Στο μεταξύ, όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή εντοπίζονται και λαμβάνονται επαρκή προληπτικά μέτρα για να προληφθεί η πιθανή εξάπλωση της ασθένειας», ανέφερε ο Όχι Αλέγκμπε, εκπρόσωπος της NNPC σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ένα προληπτικό μέτρο».

Την ίδια ώρα, η ArcelorMittal, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χάλυβα, ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται οι εργασίες σε ένα εργοτάξιο του ορυχείου της σιδηρομεταλλεύματος στη Λιβερία, εξαιτίας των φόβων για την εξάπλωση του ιού Έμπολα.

Σημειώνεται τέλος ότι το σχέδιο επέκτασης του ορυχείου σιδηρομεταλλεύματος στη Γεκέπα, περίπου 500 χιλιόμετρα από τη Μονρόβια, αλλά και του λιμενικού τερματικού σταθμού στο Μπουκάναν ανεστάλη, όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, καθώς οι υπεργολάβοι της κήρυξαν κατάσταση ανωτέρας βίας και απομάκρυναν τους εργαζόμενους από τη χώρα, εξαιτίας του ιού.

Διαβάστε ακόμα:

Γλασκώβη: Ρατσιστική επίθεση πρωτοφανούς βιαιότητας (video)

Βρετανία: Σμαραγδένιο πράσινο φως πάνω από το Χίνκλεϊ!

ΗΠΑ: Η ξανθιά «σεξοβόμβα» με τη θανατηφόρα αδυναμία (video+photos)

«Ο τζιχαντιστές παλουκώνουν κεφάλια νεαρών Χριστιανών» (σκληρές εικόνες)

Ο ιός Έμπολα είναι… εξωγήινος!

ΗΠΑ: Τη στραγγάλισε πύθωνας που μόλις είχε κλέψει!

Αυστρία: Καταζητούμενη πορνοστάρ προδόθηκε από το… στήθος της!