ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη σύγκλιση του βρετανικού κοινοβουλίου

Έκτακτη σύγκλιση του βρετανικού κοινοβουλίου
Εκτάκτως θα συνεδριάσει το βρετανικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον...

Εκτάκτως θα συνεδριάσει το βρετανικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, για να συζητήσει την έκρυθμη κατάσταση στο Λονδίνο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ο Κάμερον τόνισε ότι θα κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» για να αποκατασταθεί η τάξη, ανακοινώνοντας ότι από απόψε θα κυκλοφορούν 16.000 αστυνομικοί στους δρόμους του Λονδίνου, αυξάνοντας τη δύναμη της αστυνομίας στη βρετανική πρωτεύουσα κατά 10.000.

«Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων είναι σύμφωνος να συνεδριάσει το κοινοβούλιο για μια ημέρα την Πέμπτη για να εκφωνήσω μια ομιλία ενώπιόν του και για να μπορέσουμε να κάνουμε μια συζήτηση» για την κατάσταση στη χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη λήξη μιας συνεδρίασης στη Ντάουνινγκ Στριτ για την αντιμετώπιση της κρίσης

Επίσης, καταδίκασε «τις αηδιαστικές σκηνές που είδε ο πληθυσμός στην τηλεόραση και στους δρόμους». «Σκηνές λεηλασίας, βανδαλισμού, κλοπών, σκηνές όπου άνθρωποι επιτίθεντο σε αστυνομικούς, ακόμη και σε ομάδες πυροσβεστών που προσπαθούσαν να κατασβέσουν πυρκαγιές», δήλωσε.

«Ο κόσμος δεν πρέπει να έχει καμιά αμφιβολία ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσουμε την τάξη στους δρόμους και για να τους καταστήσουμε ασφαλείς γι' αυτούς που σέβονται το νόμο», προσέθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Κάμερον αναγκάσθηκε να διακόψει τις διακοπές του στην Ιταλία και να επιστρέψει σήμερα το πρωί στο Λονδίνο, αφού επικρίθηκε έντονα για την απουσία του.