ΕΚΛΟΓΕΣ

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις – «Κλείδωσαν» οι εθνικές εκλογές

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις – «Κλείδωσαν» οι εθνικές εκλογές

Εκλογές 2019 – Αποτελέσματα: Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές 2019 - εφόσον επιβεβαιωθούν τα exit polls - «δείχνει» την ημερομηνία που θα στηθούν οι εθνικές κάλπες – Ποιες οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα

Τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls για τις Ευρωεκλογές 2019, επαναφέρουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα σενάρια των πρόωρων εθνικών εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει από την κάλπη αποδυναμωμένος, με μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων να αποδοκιμάζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης και να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στον πρωθυπουργό.

Αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία ενισχύεται σημαντικά, σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές το 2014, με τους πολίτες να δίνουν νέο έναυσμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει πρόωρη και άμεση προσφυγή στις κάλπες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019

Η αλήθεια είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εδώ και καιρό εισηγήσεις για πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως ένα «ατύχημα» εντός του καλοκαιριού θα εκμηδενίσει τις ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ για παραμονή στην εξουσία και παράλληλα το κόμμα θα κινδυνεύσει με ολοκληρωτική καταστροφή, αν ενδεχόμενη ήττα στις εθνικές κάλπες είναι μεγάλων διαστάσεων.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αν και ξορκίζουν τις πρόωρες εκλογές, επισημαίνουν πως όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά. Ξεκαθαρίζουν εντούτοις πως όλα θα εξεταστούν από την Δευτέρα και αφού έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση για τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύει ότι οι κάλπες των εθνικών εκλογών θα στηθούν το Φθινόπωρο, ωστόσο, ο ίδιος διατηρεί το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και θα το χρησιμοποιήσει την κατάλληλη στιγμή.

Όσο για τις πιθανές ημερομηνίες πρόωρων εκλογών… ο πρωθυπουργός έχει κυκλώσει στην ατζέντα του την 30ή Ιουνίου και την 7η Ιουλίου. Η τελευταία μάλιστα, συμπίπτει με τη συμπλήρωση 4 ετών από το δημοψήφισμα του 2015 και ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει επικοινωνιακά τη συγκεκριμένη επέτειο. Αυτό το σενάριο θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί, αν η τελική διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ήταν κάτω από 3%. Η κυβέρνηση θα επιχειρούσε εκμεταλευτεί τη συγκυρία και να ανατρέψει μέσα σε ένα μήνα το μικρό προβάδισμα της ΝΔ.

Ωστόσο, επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των exit polls, είναι ο Αλέξης Τσίπρας να πάει σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας, με στόχο μέσα σε αυτούς τους 4 μήνες να ανατρέψει το προβάδισμα της ΝΔ.

Η βραδιά αναμένεται μεγάλη…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019

Μάθε ΕΔΩ πού ψηφίζεις στις Εκλογές 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα Exit Polls 2019

Σχετικές ειδήσεις