ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Στους 23 οι νεκροί στην Ελλάδα - Υπέκυψε στρατιωτικός από την Ξάνθη

Κορονοϊός: Στους 23 οι νεκροί στην Ελλάδα - Υπέκυψε στρατιωτικός από την Ξάνθη
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Ένας ακόμα συνάνθρωπός μας έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, το 23ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα, είναι ένας ανθυπασπιστής 46 ετών. Την περασμένη Παρασκευή διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και όπως έχει γίνει γνωστό, είχε υποκείμενα νοσήματα. Είναι ο δεύτερος νεκρός από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Την είδηση επιβεβαιώνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 23 εκ των οποίων, οι 19 είναι άντρες και οι 4 γυναίκες.

Στα 821 τα συνολικά κρούσματα

Όπως ανέφερε κατά τη χθεσινή καθιερωμένη ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 78, την Τετάρτη (25/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 821.

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (25/03), νοσηλεύονταν 134 ασθενείς, εκ των οποίων οι 53 είναι διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος της ηλικίας όσων είναι διασωληνωμένοι είναι τα 67 έτη. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 36 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 10.000 εργαστηριακά δείγματα.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

Για το θάνατο της 41χρονης από την Καστοριά ο κ. Τσιόδρας έκανε μια γενική τοποθέτηση λέγοντας: «Είναι μια νόσος που μπορεί να φερθεί άσχημα και σε υγιείς ανθρώπους. Το σίγουρο είναι ότι το 95% την περνάει ήπια. Και ένα 5% στα νοσοκομεία. Στην περίπτωση της 41χρονης υπήρχε υποκείμενο νόσημα».

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Συμπτώματα και μετάδοση - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

«Τα σπίτια που έχουν ηλικιωμένους, οι οίκοι ευγηρίας είναι κύριοι χώροι που δεν θέλουμε να εισχωρήσει κανένα ύποπτο περιστατικό», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Και συνέχισε: «Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, να μην έχουμε επαφή με ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια μας, παρά μόνο για βοήθεια. Να φροντίζει ένας τα ηλικιωμένα άτομα. Ο ιός δεν σέβεται καμιά ηλικία. Γι' αυτούς που μένουν στο σπίτι και θα περάσουν την νόσο ελαφρά, θέλω να τονίσω ότι χρειάζεται καθημερινή επικοινωνία με τον γιατρό. Καλά αεριζόμενο δωμάτιο που θα μένετε μόνο εσείς. Δεν επιτρέπονται επισκέψεις. Διαφορετικό δωμάτιο για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Καλός αερισμός στους κοινόχρηστους χώρους. Μάσκα από το άτομο που φροντίζει τον άρρωστο. Αν δεν υπάρχει μάσκα ένα μαντήλι που θα πλυθεί μετά σε υψηλές θερμοκρασίες. Προσοχή στις επαφές με αντικείμενα του αρρώστου. Λερωμένα ρούχα, σκεπάσματα σε ξεχωριστό σάκο. Πάντα προσεκτικό πλύσιμο των χεριών».

«Όλα τα μέλη της οικογένειας θεωρούνται ύποπτα και πρέπει να μένουν σπίτι για 14 ημέρες. Σήμερα ηρωικές μνήμες μας υπενθυμίζουν τις ηρωικές συμπεριφορές. Κοινός αγώνας απέναντι στον κοινό εχθρό», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα για 2 εβδομάδες οι κάτοικοι της κοινότητας Εχίνου Ξάνθης

Από την Τετάρτη (25/03) στις 6 το απόγευμα μέχρι και την 7η Απριλίου κηρύσσεται σε έκτακτη κατάσταση η περιοχή της κοινότητας Εχίνου της δημοτικής ενότητας Μύκης στην Ξάνθη. Επιβάλλεται προσωρινός περιορισμός κατοίκων χωρίς καμία δυνατότητα κατ' εξαίρεσης μετακίνησης.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και όπως είπε η έκτακτη κατάσταση θα ισχύσει για δύο εβδομάδες, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής και ειδικότερα των χωριών του Δήμου Μύκης να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Ήδη οι έλεγχοι είναι εξαντλητικοί και ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι υψηλότατος», είπε.Εξήγησε ότι στην ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό εννέα άτομα τις τελευταίες έξι ημέρες. «Τρέχοντας τα σχετικά μοντέλα και αλγόριθμους ρυθμού εξάπλωσης της νόσου προέκυψε σαφέστατη ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Τόνισε ότι με την σύμφωνη γνώμη της ειδικής επιτροπής και σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ελήφθη η σχετική απόφαση.

Η Περιφέρεια και ο δήμος θα μεριμνήσουν για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτη ανάγκης σε τρόφιμα, φάρμακα των κατοίκων της κοινότητας Εχίνου και για κάθε βοήθεια στους κατοίκους θα συνδράμει η διοίκηση πυροσβεστικών υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ταυτόχρονα, την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας έχει αναλάβει η γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επιπλέον, το ΕΚΑΒ έχει προχωρήσει την ενίσχυση του κέντρου υγείας Εχίνου με διάθεση ενός ειδικά εξοπλισμένου ασθενοφόρου και ακριβώς επειδή υπάρχει ζήτημα στο νοσοκομείο Ξάνθης το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας έχει προχωρήσει στην ενίσχυση του γενικού Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή αλλά και φαντάζει ιδιαίτερη, γιατί και γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, αλλά γράφουμε και τη δική μας ιστορία ως κοινωνία, δίνουμε τη δική μας μάχη, άλλοι στην πρώτη γραμμή και άλλοι περισσότεροι από εμάς στο σπίτι τους, σεβόμενοι τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών που βρίσκεται σε ισχύ», ανέφερε κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς προέβη σε διευκρίνιση σχετικά με όσους φροντίζουν ζώα είτε εντός του δήμου τους είτε εκτός αυτού. Για την περίπτωση που κάποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται με ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.

Για τους επαναπατρισθέντες από την Ισπανία τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς: «Όλοι ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, πρώτα οι θετικοί στον κορονοϊό και μετά οι αρνητικοί».

«Από αύριο αυστηροποιούνται οι έλεγχοι σε εκείνους που είναι σε καραντίνα», υπογράμμισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι εστίες του φονικού ιού στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Έρχεται... κόλαση! Πού θα χτυπήσει ο ιός τις επόμενες μέρες

Σχετικές ειδήσεις