ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σαλαμίνα: Στη φυλακή ο 71χρονος για τη δολοφονία της 43χρονης

Σαλαμίνα: Στη φυλακή ο 71χρονος για τη δολοφονία της 43χρονης

Ο δράστης οδηγήθηκε ενώπιον ανακριτή όπου απολογήθηκε για τη δολοφονία της 43χρονης συντρόφου του στη Σαλαμίνα

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 71χρονος καθ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 43χρονης στη Σαλαμίνα μετά την απολογία του ενώπιον ανακριτή.

Ο δράστης οδηγήθηκε στα δικαστήρια του Πειραιά, όπου απολογήθηκε στον ανακριτή, για το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας και κρίθηκε προφυλακιστέος, παρουσία διορισμένου δικηγόρου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο 71χρονος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει την 43χρονη, όπως ο ίδιος ομολόγησε στις αρχές, ενώ λίγες μέρες πριν τη δολοφονήσει, την είχε ξυλοκοπήσει άγρια.

Έτσι, προμηθεύτηκε το όπλο του εγκλήματος, το οποίο βρέθηκε δίπλα του στο αυτοκίνητο, όταν συνελήφθη μετά τον ξυλοδαρμό.

Μιλώντας στους αστυνομικούς για τον τρόπο τέλεσης του εγκλήματος, εντύπωση προκάλεσε η απόλυτη ψυχραιμία με την οποία περιέγραψε τη φριχτή δολοφονία, ενώ σε ερώτηση για ποιο λόγο το έκανε, ανέφερε πως όταν πήγε στο σπίτι την Παρασκευή, την βρήκε με κάποιον άλλον άνδρα, τρελάθηκε και αποφάσισε να την σκοτώσει.

Σχετικά με το όπλο, είπε ότι μίλησε με έναν αλλοδαπό, κανόνισε να τον συναντήσει, το αγόρασε και έφυγε, ενώ για τη σκηνή του εγκλήματος ανέφερε ότι περίμενε να φύγει πρώτα το παιδί και στη συνέχεια την πυροβόλησε και την σκότωσε, γεγονός που παραπέμπει σε προμελετημένο έγκλημα.

Ο 71χρονος συνελήφθη αφού οι αστυνομικοί εντόπισαν το στίγμα του κινητού του μέσω του παρόχου.

Είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωματική βλάβη

Το 2013 ο δράστης είχε κατηγορηθεί για σωματική βλάβη, εξύβριση, απειλή και κακοποίηση της 51χρονης τότε συντρόφου του στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είχε εξαφανιστεί και δεν είχε συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ το 2019 έγινε η δίκη του και καταδικάστηκε σε 1,5 χρόνο φυλάκιση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για την υπόθεση του 2013 η αστυνομία δεν είχε λάβει αποτυπώματα του δράστη, αλλά κατάφερε να βρει την ταυτότητα που χρησιμοποιούσε εκείνη την περίοδο και στη συνέχεια υπήρξε σύγκριση των αποτυπωμάτων που έλαβαν για την υπόθεση γυναικοκτονίας στη Σαλαμίνα με εκείνα της ταυτότητάς του.

Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, το οποίο είχε αλλάξει το όνομα των γονιών του ώστε να αλλοιώσει τα στοιχεία του.

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Την ξέκανα»

Συγκλονιστικά είναι τα όσα περιέγραψε μιλώντας στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» η φίλη της 43χρονης Γεωργίας που βρήκε τραγικό θάνατο από το χέρια του συντρόφου της στην Σαλαμίνα. Όπως ανέφερε η φίλη της άτυχης 43χρονης, οι δύο τους γνωρίστηκαν στο ειδικό σχολείο που φοιτούσαν τα παιδιά τους που είναι και τα δυο άτομα με αναπηρία.

Όπως ανέφερε, γνώριζε τόσο το θύμα όσο και τον δράστη καθώς έκαναν οικογενειακή παρέα. Ο 71χρονος ήταν ο οδηγός του σχολικού που μετέφερε τα παιδιά στο σχολείο και η 43χρονη ήταν συνοδός.

«Αρχικά ήταν ευτυχισμένη. Μετά από λίγο καιρό όμως διέκρινα ένταση κι εκνευρισμό ανάμεσά τους. Πολλές φορές την έβλεπα με γυαλιά ηλίου, ακόμα κι αν είχε συννεφιά. Μου έλεγε ότι είχε ευαισθησία στο φως. Όταν έβλεπα τα μάτια της μελανιασμένα και τα χείλη της σκισμένα μου έλεγε πως έπεσε και χτύπησε. Τον κάλυπτε. Πολλές φορές τον είχα ακούσει εγώ η ίδια να την απειλεί ότι θα τη σκοτώσει», είπε η γυναίκα.

Τη μέρα που συνέβη το έγκλημα και όταν έμαθε για τον τραγικό θάνατο της Γεωργίας όταν κάλεσε στο τηλέφωνο και εκείνος της απάντησε. Όπως ανέφερε η ίδια αρχικά έκανε τον ανήξερο, όμως η συμπεριφορά του ήταν ανατριχιαστικά κυνική.

«Τον πήρα και του είπα “τι έκανες ρε;” Μου είπε ότι δεν καταλάβαινε τι του έλεγα. Όταν του είπα ότι η Γεωργία είναι νεκρή μου είπε “ε πώς κάνεις έτσι, ένας λιγότερος πάνω στη γη”. Τρελάθηκα. Του είπε “δεν ντρέπεσαι; Μόνο αυτό έχεις να πεις;” και μου απάντησε πως δεν έχω αποδείξεις ότι το έκανε εκείνος», είπε η γυναίκα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ίδια στη συνέχεια της τηλεφώνησε και τι ρωτούσε τι έλεγαν στα μέσα ενημέρωσης, με την ίδια να ενημερώνει την αστυνομία για την επικοινωνία τους. Η ΕΛΑΣ ζήτησε να του τηλεφωνήσει ξανά προκειμένου να καταφέρει τον εντοπίσει το στίγμα του και τότε ο δράστης της είπε ότι πήγαινε σπίτι της να πιούνε καφέ.

«Φοβήθηκα πολύ. Πήρα ξανά την αστυνομία και τους το είπε. Μου είπαν να απομακρυνθώ από το σπίτι και να πάω στο αστυνομικό τμήμα Δραπετσώνας και να τον πάρω και πάλι τηλέφωνο», σημείωσε η γυναίκα ενώ πρόσθεσε:

«Τον πήρα πάλι τηλέφωνο. Μου είπε “την βρήκα την π@@, την κ@@@, την ξέκανα. Πήγα εκεί στην πόρτα και πυροβόλησα πα πα πα. Το άδειασα τελείως. Αδελφάκι μου νιώθω πολύ ελεύθερος τώρα που στα είπα. Ξαλάφρωσα. Έχω μαζί μου ένα 45αρι κι έξι, επτά σφαίρες. Όποιον βλέπω θα τους πάρει ο χάρος. Χαλάλι της, ας πάω και στο χώμα, ας πάω και στη φυλακή”».

Η γυναίκα πήγε στο αστυνομικό τμήμα, όπως της είπαν και λίγο αργότερα ένας αστυνομικός ειδοποίησε ότι ο 71χρονος είχε συλληφθεί.

«Ας αναπαυθεί εν ειρήνη. Τελείωσαν τα βάσανά της. Μακάρι να μπορούσε να μιλήσει λίγο νωρίτερα», κατέληξε η φίλη της 43χρονης.