ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Siemens: Για τρίτη φορά στο εδώλιο ο Χριστοφοράκος

Υπόθεση Siemens: Για τρίτη φορά στο εδώλιο ο Χριστοφοράκος

Για τρίτη φορά ο εισαγγελέας δείχνει...εδώλιο για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκο και έξι ακόμα άτομα , έναν Έλληνα και πέντε αλλοδαπούς.

Η εισαγγελική πρόταση του κ. Γ. Βούλγαρη αφορά συγκεκριμένα σε τρεις... αμαρτωλές συμβάσεις οι οποίες καταρτίστηκαν το 1999 για προμήθεια τροχαίου υλικού μεταξύ του ΟΣΕ και της Siemens ενω υπάρχει καταγγελία ότι προκειμένου να μην ενεργοποιηθούν οι ρήτρες για την καθυστέρηση στην παράδοση του υλικού δόθηκαν "μίζες" που ανέρχονται στο ποσό των 2 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι εξής κατηγορούμενοι : Μιχάλης Χριστοφοράκος, Διονύσης Παναγιωτίδης, Christoph Michael Gebauer, Reinhard Herbert Siekaczek, Bryno Norbert Flad, Friedrich Smaxvil και Hans Martin Schabert. Οι κατηγορούμενοι κατά περίπτωση καλούνται να καθίσουν στο εδώλιο για ενεργητική δωροδοκία από κοινού και κατ΄εξακολούθηση τελεσθείσα επί μακρό διάστημα και της οποίας το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και άλλα αδικήματα. Τον τελικό λόγο για το εάν θα παραπεφθούν ή όχι οι κατηγορούμενοι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχει το Συμβούλιο Εφετών.

Ο κ. Βούλγαρης με την πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών προτείνει-επίσης- να διατηρηθεί η ισχύς των ενταλμάτων σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος των κ.κ. Χριστοφοράκου και Siekaczek για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Σημειώνεται πως στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens όσο αφορά τις συμβάσεις με τον ΟΣΕ επισημαίνεται ότι οι πρώην υπουργοί Μεταφορών, Χρίστος Βερελής και Μιχάλης Λιάπης "έκαναν τα χατίρια της Siemens"

Σχετικές ειδήσεις