ΕΘΝΙΚΑ

Βίντεο: Ελληνική πυραυλάκατος περνάει τα στενά του Βοσπόρου – Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤO

Πυραυλάκατος στενά του Βοσπόρου
Youtube

Εντυπωσιακές εικόνες από τα στενά του Βοσπόρου το πρωί της Δευτέρας με την ελληνική πυραυλάκατο «ΔΑΝΙΟΛΟΣ» να επιστρέψει από άσκηση του ΝΑΤΟ

Μια εντυπωσιακή εικόνα κατέγραψε το πρωί της Δευτέρας η κάμερα του ΣΚΑΪ στα στενά του Βοσπόρου με ελληνική πυραυλάκατο να περνάει επιστρέφοντας από άσκηση του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για την πυραυλάκατο «ΔΑΝΙΟΛΟΣ» η οποία βρισκόταν εδώ και εβδομάδες στη Μαύρη Θάλασσα στα πλαίσια της άσκησης Sea Breeze 2021.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, μάλιστα, την ελληνική πυραυλάκατο ακολουθεί μια τουρκική ακταιωρός.

Στην άσκηση συμμετείχαν συνολικά 5.000 στρατιώτες κρατών μελών του ΝΑΤΟ και συνολικά 30 πολεμικά πλοία και 40 μαχητικά αεροσκάφη.
Επικεφαλής της άσκησης ήταν οι δυνάμεις από ΗΠΑ και Ουκρανία.

Στις 10 Ιουλίου τουρκική ιστοσελίδα είχε καταγράψει τη διέλευση της πυραυλάκατου «Δανιόλος» προς τη Μαύρη Θάλασσα με υψωμένη την ελληνική σημαία.

Η πυραυλάκατος «ΔΑΝΙΟΛΟΣ» ονομάστηκε έτσι προς τιμή του Πλωτάρχη Αντώνιου Δανιόλου «ο οποίος εφονεύθη στις 16 Νοεμβρίου 1942 στη γέφυρα του Υ/Β ΤΡΙΤΩΝ κοντά στο ακρωτήριο Καφηρέας (Κάβο Ντόρο) κατά τη βύθισή του εξαιτίας σφοδρής επίθεσης του γερμανικού ανθυποβρυχιακού καταδιωκτικού Ζ-102».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φολέγανδρος: Πώς ξεκίνησε ο άγριος καυγάς που οδήγησε στη δολοφονία - Τι φοβόταν η Γαρυφαλλιά