ΕΘΝΙΚΑ

Θρίλερ στη Μεσόγειο: Ρωσία και ΝΑΤΟ ξεσκέπασαν κανόνια - Tα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Θρίλερ στη Μεσόγειο: Ρωσία και ΝΑΤΟ ξεσκέπασαν κανόνια - Tα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr
Newsbomb.gr/Ζωή Κατσίγιαννη

Eπικίνδυνα «τζαρτζαρίσματα» βρίσκονται σε εξέλιξη νοτίως της Κρήτης, αλλά και σε Ιόνιο και Αιγαίο. Πού βρίσκονται τα ρωσικά πλοία, πού υπάρχει «κυνηγητό» με νατοϊκούς και ποιος ο ρόλος των μονάδων επιφανείας και των υποβρυχίων του Πολεμικού μας Ναυτικού. 

Από τις 07 Μαρτίου είχαμε γράψει στο Newsbomb.gr ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων, την ώρα που στην Ουκρανία οι εχθροπραξίες μαίνονταν.

Από τότε μέχρι και σήμερα, επικίνδυνα «τζαρτζαρίσματα» βρίσκονται σε εξέλιξη νοτίως της Κρήτης, αλλά και σε Ιόνιο και Αιγαίο, με νατοϊκά και ρωσικά πλοία να επιδίδονται σε μια μάχη παρακολούθησης και ελέγχου των δραστηριοτήτων.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και νωρίτερα, ρωσικά και νατοϊκά πολεμικά πλοία βρίσκονται δίπλα – δίπλα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, με ένα άτυπο «ψυχρό πόλεμο» να διεξάγεται στα διεθνή ύδατα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αναπτυχθεί περισσότερα από 120 πλοία των «δυτικών», από τη Βόρεια Ευρώπη έως τη Μεσόγειο, ανάμεσά τους και αεροπλανοφόρα. Αλλά από την άλλη είναι αναπτυγμένη και μία μεγάλη ναυτική δύναμη του ρωσικού στόλου. Ρωσικά πολεμικά βρίσκονται δυτικά της πόλης Ταρτούς στη Συρία, στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Ρωσία διατηρεί ναυτική βάση, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως όπου υπάρχει νατοϊκό πλοίο, πλεουν κοντά του ρωσικά.

Πριν λίγες ημέρες το πανίσχυρο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry J. Truman μαζί με τον στολίσκο που το συνοδεύει μπήκε στο Αιγαίο και έβαλε πλώρη βόρεια, έχοντας στο κατάστρωμά του φορτωμένα με βαρύτατο οπλισμό μαχητικά F-18, F-35 και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Romeo, ενώ από πάνω του ελέγχουν τα πάντα ιπτάμενα ραντάρ Ε-2 . Στα «φτερά» του συμβόλου της αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος πλέουν καταδρομικά και αντιτορπιλικά πλοία με τρομακτική δύναμη κρούσης. Το σύμβολο της αμερικανικής ισχύος έχει δέσει αυτές τις μέρες στο ναύσταθμο της Σούδας στην Κρήτη και ανεφοδιάζεται για να ξεκινήσει εκ νέου την αποστολή του.

Παράλληλα, στα νερά του Ιονίου και δυτικά της Κρήτης πλέει εδώ και μέρες το πυρηνοκίνητο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle συνοδευόμενο από μια πανίσχυρη αρμάδα πολεμικών πλοίων από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα, με την φρεγάτα ΥΔΡΑ και ένα υποβρύχιο κλάσης 214 να εντάσσονται στον συμμαχικό στολίσκο.

Όλα τα δεδομένα με μια ματιά στο Infographic του Newsbomb.gr:

Υπενθυμίζουμε ότι το Charles de Gaulle σχεδιάζει να παρευρεθεί και στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Το βέβαιο είναι πως θα παραμείνει σε ελληνικά ύδατα για αρκετό καιρό, με τα αεροσκάφη Rafale που έχει στο καταστρωμά του να εντάσσονται στον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ για τα σενάρια της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2022» που θα ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου, με επίκεντρο την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.