ΠΑΙΔΕΙΑ

Κλειστά τα σχολεία στις 24 και στις 27 Σεπτεμβρίου

Κλειστά τα σχολεία στις 24 και στις 27 Σεπτεμβρίου

Δύο ημέρες θα μείνουν κλειστά τα σχολεία την ερχόμενη εβδομάδα, αφού οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αποφάσισαν απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 27 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλα τα δημόσια σχολεία, για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις.

Στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν καθηγητές και δάσκαλοι όπως ανακοίνωσαν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο φέρνει αλλαγές, μεταξύ άλλων και στον συνδικαλιστικό νόμο, εκφράζουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, οι οποίες καλούν νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 24 Σεπτεμβρίου.

Η ΔΟΕ αναφέρει ότι βασικό αίτημα αποτελεί η απόσυρση του νομοσχεδίου και τονίζει σε σχετική ανακοίνωση: «Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους».

Από τη μεριά της, η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό - αντιαπεργιακό», θεωρώντας πως «προωθεί ένα είδος ανάπτυξης, που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι».

Αθλητικές δραστηριότητες

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, στα σχολεία δεν θα γίνουν μαθήματα στις 27/9/2019 με σκοπό την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Την ίδια ημέρα θα γίνει κεντρική εκδήλωση σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, με τη συμμετοχή μαθητών όλων των Τάξεων των Γυμνασίων της Περιφέρειας Αττικής, Ολυμπιονικών και διακεκριμένων αθλητών διαφόρων αθλημάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 π.μ. στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και συγκεκριμένα στον περιβάλλοντα χώρο της Αγοράς και του Τείχους των Εθνών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δεκάδες προσαγωγές της ΕΛ.ΑΣ. έξω από σχολεία (pics)

Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε πασίγνωστος ποδοσφαιριστής

Σχετικές ειδήσεις