ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο: Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές του νησιού - Πτώση βράχων και ζημιές

Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο: Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές του νησιού - Πτώση βράχων και ζημιές

Σεισμός στη Ζάκυνθο - Όλες οι ειδήσεις: Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συνταράσσει το νησί της Ζακύνθου, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Πανικός προκλήθηκε στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, από τα 6,8 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα, όπου οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα σπίτια τους.

Χωρίς ρεύμα η Ζάκυνθος

Από το σεισμό η πόλη της Ζακύνθου βυθίστηκε στο σκοτάδι, με τους κάτοικους να βρίσκονται σε επιφυλακή με το φόβο μίας νέας σεισμικής δόνησης.

Γκρεμίστηκε ο Πύργος στα Στροφάδια

Αρκετές ζημιές έχουν καταγραφεί από το σεισμό. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο παραλιακός δρόμος στο χωριό Τσιλιβί, το οποίο βρίσκεται 5 χλμ από την πρωτεύουσα του νησιού έχει κλείσει μετά από πτώση βράχου.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το imerazante, o Πύργοw του καστρομοναστηριού στα Στροφάδια έχει σχεδόν γκρεμιστεί, αφού το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού ήταν εκεί κοντά. Ο φύλακας που βρίσκεται στο νησί δεν μπορεί να πλησιάσει κοντά, διότι οι μετασεισμοί είναι αρκετά δυνατοί.

strofadia seismos01

Επίσης έσπασαν τζάμια στις προθήκες καταστημάτων αλλά και παράθυρα κατοικιών. Δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν τραυματισμοί μέχρι στιγμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ζημιές από το σεισμό υπήρξαν και στον Πύργο Ηλείας, όπου σύμφωνα με την πυροσβεστική έπεσε μία μάνδρα.

Διαβάστε επίσης:

Λέκκας: 6,6 Ρίχτερ το μέγεθος - Όλα δείχνουν πως ήταν ο κύριος σεισμός