ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους

Απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους
In Τime

Συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη (23/10), η 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων, επιδεινώνοντας το ήδη υπαρκτό πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων, λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά διάταξης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, σήμερα Τετάρτη (23/10) στις 10:00 το πρωί.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα και ιδίως στο κέντρο της Αθήνας είναι εμφανή τα προβλήματα με τους ξέχειλους κάδους, καθώς το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απείχαν από υπερωριακή απασχόληση, ενώ σήμερα έβαλαν λουκέτο στα αμαξοστάσια των δήμων.

Αρκετοί δήμοι απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να μην βγάλουν σκουπίδια στους δρόμους για να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Κόκκινο πανί για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ αποτελεί το άρθρο 179 του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

301401.jpg
Αρκετοί δήμοι απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να μην βγάλουν σκουπίδια στους δρόμουςIntimenews.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Αποκομιδή απορριμμάτων στο δήμο Αθηναίων

Περίπου 280 δρομολόγια απορριμματοφόρων πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη και στις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, παρά την πανελλαδική κινητοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του δήμου, μεταφέρθηκαν επτά κοντέινερ απορριμμάτων από νοσοκομεία και καθαρίστηκαν επτά λαϊκές αγορές, ενώ μαζεύτηκαν και 490 ογκώδη αντικείμενα από το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

«Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων των δήμων, στην Καθαριότητα, το Πράσινο και το Ηλεκτρολογικό συνεχίζονται. Το ίδιο όμως και οι προσπάθειές μας να διατηρήσουμε κατά το δυνατό, καθαρές τις γειτονιές μας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. «Με τις δυνάμεις που διαθέτουμε, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαχειριστούμε το πρόβλημα όσο γίνεται καλύτερα» πρόσθεσε, ευχαριστώντας και «όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος και βγάζουν σκουπίδια με φειδώ»