ΕΘΝΙΚΑ

Επιμένουν οι Τούρκοι: Θα κάνουμε έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας - Μας ανήκουν οι νέες περιοχές

Επιμένουν οι Τούρκοι: Θα κάνουμε έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας - Μας ανήκουν οι νέες περιοχές

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση με την Άγκυρα – Επιμένει το καθεστώς Ερντογάν για σεισμικές έρευνες στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου

Στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια σχετικά με τα σχέδια της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο απάντησε σήμερα (02/06) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο Χαμί Ακσόι επιβεβαιώνει την αδιάλλακτη, ανιστόρητη και επικίνδυνη τακτική της Άγκυρας υποστηρίζοντας πως οι νέες περιοχές ερευνών που έχει αιτηθεί η τουρκική εταιρεία πετρελαίου για έρευνες και γεωτρήσεις βρίσκεται εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η Άγκυρα στον ΟΗΕ.

«Η χώρα μας θα συνεχίσει τη χρήση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην περιοχή την οποία έχει ανακοινώσει επανειλημμένα. Είναι απόλυτη η αποφασιστικότητα μας να υποστηρίξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Στα πλαίσια αυτά , οι σεισμικές μας έρευνες και οι γεωτρήσεις μας συνεχίζονται σύμφωνα με το προκαθορισμένο μας πρόγραμμα», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Αυτός είναι ο ψευδοχάρτης

Στο μεταξύ, ο Έλληνας δημοσιογράφος στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, παρουσιάζει στον «Ελεύθερο Τύπο» τον προκλητικό χάρτη της Τουρκίας, τον οποίο κατέθεσε η τουρκική εταιρία πετρελαίου και ζητά άδεια για έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές κοντά σε Ρόδο, Κρήτη και Κάρπαθο.

Στον ψευδοχάρτη αποκαλύπτονται οι ακριβείς περιοχές όπου η Τουρκία θέλει να κάνει έρευνες και οι οποίες παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Ο οριστικός χάρτης, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θα δημοσιευτεί όταν δοθούν οι άδειες, ωστόσο οι περιοχές που προκύπτουν από τα στοιχεία των οικοπέδων είναι σαφή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Καταθέτει η 34χρονη - Τι θα πει - Τα στοιχεία που «καίνε» τη μαυροντυμένη