ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Αρκουμανέας: Αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων - Ο μέσος όρος ηλικίας νοσούντων τα 23 έτη

Κορονοϊός - Αρκουμανέας: Αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων - Ο μέσος όρος ηλικίας νοσούντων τα 23 έτη

Κορονοϊος: Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, τα τεστ που θα πραγματοποιούνται θα είναι δωρεάν - Επεσήμανε ότι ο μέσος όρος ηλικίας νοσούντων έπεσε, σε ορισμένες περιοχές, και στα 23 έτη.

Την εκτίμησή του ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να αυξηθούν τα κρούσματα του κορονοϊού εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο δημαρχείο της πόλης.

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες, αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων. Και είναι θετικό να έχουμε συνεργασία με τους δήμους, τους περιφερειάρχες και την τοπική αυτοδιοίκηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρκουμανέας, ο οποίος αργότερα ανακοίνωσε τη δημιουργία τριών κέντρων ελέγχου κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, από την αρχή της πανδημίας στόχος είναι οι ευπαθείς ομάδες, στις οποίες θα κριθούμε όλοι και θα κριθεί και το σύστημα υγείας. «Θέλουμε να έχουμε τους λιγότερους θανάτους. Σε σχέση με το Βέλγιο που έχει τον ίδιο πληθυσμό, το Βέλγιο έχει 10.000 θανάτους και η Ελλάδα 242», τόνισε. Επισήμανε ωστόσο ότι την περίοδο αυτή δίνεται έμφαση στους νέους γιατί, όπως είπε, ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων έχει πέσει στα 36 και σε κάποιες περιοχές έχει πέσει μέχρι και στα 23 έτη. «Αν χρειαστεί όλα τα μέτρα για όλες τις περιοχές είναι στο τραπέζι», πρόσθεσε.

Δήλωση Παν. Αρκουμανέα, Πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Πηγή: Thestival.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Οργή ΗΠΑ για Ερντογάν: Φιλοξένησε τους τρομοκράτες της Χαμάς – Απομονώνει την Τουρκία

Ροή Ειδήσεων