ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός- Lockdown: Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή στην Ελλάδα

Κορονοϊός- Lockdown: Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή στην Ελλάδα

Κορονοϊός - lockdown: Σκληρά μέτρα σε «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές από τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές είναι στην ουσία το τελευταίο «καμπανάκι» της κυβέρνησης πριν από νέα σκληρά μέτρα ή και καθολικό lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε 15 μέρες η κυβέρνηση θα αξιολογήσει τα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά τα μέτρα και κατά πόσο έχουν αποδώσει ή όχι.

Ωστόσο, όλα είναι ανοιχτά, καθώς αν προκύψει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο δεκαήμερο για παράδειγμα, ένα lockdown μπορεί να έρθει και νωρίτερα.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, εκτός από ένα καθολικό lockdown, άλλα μέτρα τα οποία βρίσκονται στο «τραπέζι» είναι ο περιορισμός μετακινήσεων σε περιφέρειες ακόμη και σε δήμους και η εστίαση να κλείνει από τις 10 το βράδυ.

Πώς θα γίνεται η μετακίνηση των πολιτών

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε διευκρινίσεις αναφορικά με το πως θα γίνεται η μετακίνηση των πολιτών κατά την διάρκεια του περιορισμού κυκλοφορίας στις περιοχές 3 και 4 όπου ισχύει αλλά και για την εφαρμογή του μέτρου της καθολικής χρήσης μάσκας.

  • Οι δημοσιογράφοι μετακινούνται όπως μετακινούνταν και στο πρώτο Lockdown, δηλαδή με δημοσιογραφική ταυτότητα και βεβαίωση εργοδότη.
  • Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα θα πρέπει να προσκομίζουν ταυτότητα και βεβαίωση κίνησης που θα βρουν στο apografi.gov.gr. και κατ εξαίρεση με βεβαίωση από τον προϊστάμενο,
  • Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη -γνησιότητα επικυρώνεται με τον αριθμό πρωτοκόλλου-.
  • Για τους υπόλοιπους εργαζόμενους όπως ελεύθερων επαγγελματιών επιτηδευματιών, απασχολούμενων, συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Παππάς: Η INTERPOL ψάχνει τον «υπαρχηγό» της Χρυσής Αυγής