ΕΛΛΑΔΑ

Κορoνοϊός - Λινού: Τα κρούσματα που βλέπουμε είναι η κορυφή του παγόβουνου - Είναι πολλά περισσότερα

Κορoνοϊός - Λινού: Τα κρούσματα που βλέπουμε είναι η κορυφή του παγόβουνου - Είναι πολλά περισσότερα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Τι είπε η καθηγήτρια επιδημιολογίας για την πρόταση Τσίπρα να διοριστεί ως υπουργός Υγείας γενικής αποδοχής.

Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί η καθηγήτρια επιδημιολογίας σxoλίασε πως «Το lockdown δεν είναι το πραγματικό, αυτό που εννοούμε οι επιστήμονες. Πραγματικό lockdown σημαίνει μένω σπίτι μου και εξυπηρετώ μόνο τις αναγκαίες καταστάσεις».

Μεγάλη έμφαση έδωσε στους αριθμούς των κρουσμάτων λέγοντας, «οι αριθμοί είναι μεγάλοι, αυτό που βλέπουμε είναι η κορυφή του παγόβουνου και τα κρούσματα είναι πολλά περισσότερα».

Επιπλέον τόνισε πως «δεν αρκεί να παίρνεις μέτρα, γιατί πρέπει να τα κάνεις ευκολά και στην εφαρμογή τους». «Εκεί υστερούμε» εντόπισε η κ. Λινού και συμπλήρωσε ότι «στη δημόσια υγεία πρέπει να πετύχεις αλλαγή συμπεριφοράς».

Όσο για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, η καθηγήτρια ανέφερε ότι δεν ξέρει αν θα είναι το επόμενο βήμα στη λίστα των μέτρων που θα ληφθούν από την κυβέρνηση, ωστόσο ανέφερε ότι θα ήθελε «μια τυχαιοποιημένη μελέτη με δείγμα από τα παιδάκια όλης της χώρας, να δω αν νοσούν».

Πως σχολίασε την πρόταση Τσίπρα στη Βουλή

Η καθηγήτρια σχολίασε την πρόταση που της έκανε ο Αλέξης Τσίπρας χθες στη Βουλή, καθώς την πρότεινε για υπουργό Υγείας.

«Αυτό για το οποίο ερωτήθηκα είναι αν θα με πειράζει να χρησιμοποιήσει το όνομά μου στη Βουλή και είπα "βεβαίως και όχι"», ανέφερε η κ. Λινού και πρόσθεσε ότι «αν θα γίνει κάποιος υπουργός, η απάντηση σε μια υποθετική ερώτηση δεν έχει κανένα νόημα». «Καίγομαι για το τι θα γίνει με τον κορονοϊό και πώς θα εφαρμόσουμε τα μέτρα», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «ο κ. Κικίλιας πρέπει να υπήρξε μαθητής μου και προφανώς παρακολούθησε τα μαθήματα μου, γιατί να έχω αντίρρηση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ώρα νέων αποφάσεων για το lockdown: Τα μέτρα που είναι στο «τραπέζι» - Τι θα γίνει με τα Δημοτικά