ΕΛΛΑΔΑ

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Σήμερα (1/2) οι αιτήσεις για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Σήμερα (1/2) οι αιτήσεις για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Σε διάστημα 20 λεπτών εξαντλήθηκαν τα κονδύλια του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου άνοιξε την Τετάρτη (27/1) η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων.

Σε διάστημα μικρότερο της μίας ώρας εξαντλήθηκαν την Παρασκευή (29/1) τα κονδύλια του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις έκλεισε στις 10:44 το πρωί. Υποβλήθηκαν 17.527 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 6.045, δεσμεύοντας ποσό 116,98 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση ανήλθε σε 19.350 ευρώ.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, με το άνοιγμα στις 10:00 το πρωί της πλατφόρμας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ακολούθως, την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, το πρόγραμμα θα ανοίξει για πολυκατοικίες (τύπος Α & Β) σε όλη την επικράτεια.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του διαθέσιμου προϋπολογισμού για κάθε Περιφέρεια διαμορφώνεται ως εξής:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - 74 εκατ. ευρώ.
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - 73,5 εκατ. ευρώ.
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - 130 εκατ. ευρώ.
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας - 84 εκατ. ευρώ.

Το νέο χρονοδιάγραμμα:

  • Η υποβολή των αιτήσεων που αφορούν σε Πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) θα ξεκινήσει από τις 3/2/2021 σε όλη την επικράτεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων