ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στο «Παπαγεωργίου» - Οκτώ θετικά κρούσματα στην ογκολογική μονάδα

Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στο «Παπαγεωργίου» - Οκτώ θετικά κρούσματα στην ογκολογική μονάδα

Έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών ενώ ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου μετά τον εντοπισμό οκτώ κρουσμάτων της Covid-19, στην ογκολογική – αιματολογική κλινική. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα κρούσματα είναι μόνο ασθενείς και όχι ιατρικό προσωπικό το οποίο πάντως έχει μπει σε καραντίνα.

«Έχουμε ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τους οκτώ ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί και τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας, όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις» αναφέρει στο GRTimes εκπρόσωπος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, και προσθέτει ότι “γίνονται συχνά re-testing, ενώ προς το παρόν όλοι οι ασθενείς που έχουν νοσήσει, δεν παρουσιάζουν επιπλοκές της covid».

Άπαντες δε, έχουν μεταφερθεί σε ειδική πτέρυγα του νοσοκομείου για περιστατικά κορονοϊού.

Σε ερώτηση αναφορικά με τους λόγους της διασποράς σε μια τόσο κρίσιμη κλινική όπως η ογκολογική, εκπρόσωπος του Παπαγεωργίου επεσήμανε ότι «δυστυχώς αυτόν που ονομάζουμε ασθενή μηδέν δεν τον γνωρίζουμε, όμως θεωρούμε πως η διασπορά επήλθε έπειτα από περιστατικό που διαγνώστηκε με κορονοϊό μετά τη διενέργεια τριών τεστ αλλά η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη».

Αναφερόμενος στο ίδιο ζήτημα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Τουχτίδης, μιλώντας στο GRTimes τόνισε πως «τη συγκεκριμένη κλινική προσπαθούσαμε όλο αυτό το διάστημα να την κρατήσουμε ανοιχτή με νύχια και με δόντια. Με πιστή τήρηση των μέτρων. Πρέπει να καταλάβουμε, ακόμη και τώρα, πως και ο συμπτωματικός με τη τήρηση των μέτρων μειώνει πολύ τις πιθανότητες να μεταδώσει τον ιό».

Επιπλέον, σε ερώτηση αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών στους υγειονομικούς και αν υπάρχουν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο που αρνούνται να εμβολιαστούν ο Παναγιώτης Τουχτίδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «υπάρχει μια μερίδα που αρχίζει και φθίνει μέρα με τη μέρα όμως δεν είναι σωστό να τους φωτογραφίσουμε για διασπορά. Έπειτα υπάρχουν και ασυμπτωματικοί οι οποίοι δε μεταδίδουν εύκολα, ενώ όπως γνωρίζεται δεν είναι όλα τα δωμάτια μονόκλινα».

Πηγή: Grtimes.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα: Έτσι θα πάμε στα χωριά μας - Τα κριτήρια που θα κρίνουν την «έξοδο»