ΕΛΛΑΔΑ

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: «Αποσυμπιέζεται» ο Ευαγγελισμός – Γιατί είναι δύσκολη η επόμενη μέρα

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: «Αποσυμπιέζεται» ο Ευαγγελισμός – Γιατί είναι δύσκολη η επόμενη μέρα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Μπορεί όλοι να περίμεναν την αποσυμπίεση του συστήματος υγείας μετά την κορύφωση του 3ου κύματος της πανδημίας όμως η επόμενη ημέρα στα νοσοκομεία δεν φαίνεται εύκολη – Τι δηλώνει στο Newsbomb.gr ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος – «Είχαν μείνει πίσω πολλά non Covid περιστατικά»

«Μετά την μείωση στις εισαγωγές των ασθενών Covid ο Ευαγγελισμός μπόρεσε να απελευθερώσει 30 κλίνες ΜΕΘ τις οποίες έδωσε σε non covid ασθενείς. Ωστόσο η πίεση είναι μεγάλη αφού πολύ σοβαρά περιστατικά έχουν μείνει πίσω και χρειάζονται άμεση περίθαλψη».

Με τα λόγια αυτά περιγράφει στο Newsbomb.gr ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος τη σημερινή κατάσταση στο ΕΣΥ.

Πρόσθεσε ακόμα, ότι από τον Ιούνιο θα απελευθερωθούν και οι υπόλοιπες ΜΕΘ ώστε να διατηρηθούν για τον Covid 80 κλίνες από τις συνολικά 200 του νοσοκομείου.

Τα περιστατικά θρομβώσεων

Για περιστατικά των θρομβώσεων μετά τους εμβολισμούς – μίλησε στο Newsbomb.gr - ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος. Ο γιατρός συντάχθηκε πλήρως με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την επιτροπή εμβολισμών τονίζοντας ότι το μεγάλο «όπλο» στον «πόλεμο» είναι το εμβόλιο.

Τόνισε ωστόσο ότι καταλαβαίνει την ανησυχία αφού μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Όπως τόνισε ο κ. Μπουλμπασάκος τα περιστατικά των θρομβώσεων είναι ελάχιστα μπροστά στα 1.000.000 εμβόλια που έχουν γίνει με το εμβόλιο της AstraZeneca οπότε δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία.

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτησή μας επανάλαβε την θέση της επιτροπής εμβολιασμών σχετικά με τις εγκύους και τις γυναίκες που θέλουν αν μείνουν έγκυος και πρόσθεσε ότι ο καθένας που φοβάται να κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο καλό θα είναι σε συνεννόηση με τον γιατρό του να κάνει μια εξέταση αιμοπεταλίων και να ακολουθήσει την συμβουλή του γιατρού.

Σε σχέση με όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, ανέφερε στο Newsbomb.gr ότι δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά σοβαρών παρενεργειών και είναι απόλυτα ασφαλές να το κάνουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.