ΕΛΛΑΔΑ

Έφη Κακαράντζουλα: «Κεραυνοί» από συγκρατούμενή της-«Έλεγε μόνο «μου γύρισε το κεφάλι και το έκανα»

Έφη Κακαράντζουλα
Συγκρατούμενη της Έφης Κακαράντζουλα στις φυλακές του Ελαιώνα μιλά για τη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου
INTIME

Συγκρατούμενη της Έφης Κακαράντζουλα στις φυλακές του Ελαιώνα μιλά για τη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου

Τη δική της εμπειρία από τη συναναστροφή με την Έφη Κακαράντζουλα, την κατηγορούμενη στη δίκη για βιτριόλι περιγράφει κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα περιγράφοντας, μεταξύ άλλων, το τι τους έλεγε για την επίθεση με το καυστικό υγρό σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με την συγκρατούμενη της Έφης Κακαράντζουλα που μίλησε στην Espresso η κατηγορούμενη στη δίκη για βιτριόλι δεν είχε συμπεριφορά «ενός ανθρώπου που έχει κατανοήσει την πράξη το, πού βρισκόταν, τι συνέβαινε, για ποιον λόγο ήταν εκεί. Δεν ήταν απομονωμένη, κλεισμένη στον εαυτό της, ήταν κοινωνική».

Με αφορμή, δε, τη δική της αντίδραση όταν μπήκε στη φυλακή καθώς, όπως λέει, «δεν ήθελα να μιλάω σε κανέναν, έκλαιγα, ήμουν κλεισμένη στον εαυτό μου», η Έφη Κακαράντζουλα «είχε τελείως διαφορετική αντιμετώπιση. Έβαφε τα μαλλιά της, έφτιαχνε τα νύχια της, δεν ήταν ποτέ απεριποίητη. Η συμπεριφορά της ήταν ενοχλητική. Εγώ δεν θεωρώ ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει, κι αν το έχει κάνει, το κρύβει πολύ καλά!».

Στο ερώτημα αν η Έφη Κακαράντζουλα έλεγε κάτι στη φυλακή για την επίθεση με το βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η συγκρατούμενή της απαντά: «Τη ρωταγάνε «ρε κορίτσι μου γιατί το έκανες αυτό;». Δεν μίλαγε. Στην αρχή δεν μίλαγε καθόλου, κι επειδή μίλαγα και με τις κοπέλες στον Κορυδαλλό, γιατί κατεβαίναμε για μεταγωγές και από τη Θήβα, ήταν αυτές οι ερωτήσεις που της έκαναν. Δεν έλεγε ότι το είχε μετανιώσει. Το μόνο που έλεγε ήταν «Ε, μου γύρισαν τα μάτια, μου γύρισε το κεφάλι, το κάνα». Αυτό. «Έγινε…». Μόνο αυτό έλεγε».

Επανερχόμενη στο θέμα της συμπεριφοράς της Έφης Κακαράντζουλα στη φυλακή η συγκρατούμενή της απαντά ότι «ήταν φιλική. Ήθελε να είναι αποδεκτή και φιλική με όλους και νομίζω ότι τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Όσο καιρό ήμουν στη Θήβα, υπήρξαν κρατούμενες που βρέθηκαν κοντά της. Υπήρχε όμως ένα «γιατί;». Δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτεί επίθεση από κάποια. Η συμπεριφορά της ήταν ενός ανθρώπου φυσιολογικού, ίσως να σου δημιουργούσε και τη σκέψη «γιατί αυτή η κοπέλα να βρίσκεται εδώ;».

«Όταν την κοίταζα στα μάτια έβλεπα έναν ψυχρό άνθρωπο, χωρίς κανένα συναίσθημα, χωρίς καμία ευαισθησία. Ακόμα και το χαμόγελό της όταν σου έλεγε «έλα βρε εντάξει» ήταν παγωμένο. Σε έκοβε από πάνω μέχρι κάτω. Ένας άνθρωπος ψυχρός που θα μπορούσε να περάσει στο άλλο άκρο και συνεχίζει να έχει αυτή τη συμπεριφορά. Δεν είναι ένας άνθρωπος που έχει μετανιώσει, που θα ζητήσει συγγνώμη… Εγώ δεν πιστεύω ότι έχει μετανιώσει για κάτι. Δεν θέλει να τη λυπούνται» καταλήγει για την Έφη Κακαράντζουλα η συγκρατούμενή της μιλώντας στην Espresso.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

H άγνωστη ιστορία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Άγγελου που την φώναζε «γιαγιά»

Μίκης Θεοδωράκης: Το περιεχόμενο της διαθήκης και τα ασφαλιστικά μέτρα του Νοεμβρίου

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες - Προσοχή στις περιοχές που πλημμύρισε ο «Μπάλλος» (vid)