ΕΛΛΑΔΑ

Μπιμπίλας για Σερβετάλη στο Newsbomb.gr: Παραλογισμός να αφήνεις δουλειά και συναδέλφους άνεργους

Μπιμπίλας για Σερβετάλη στο Newsbomb.gr: Παραλογισμός να αφήνεις δουλειά και συναδέλφους άνεργους
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.
INTIME

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε στον θεατρικό κόσμο η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να μην παίζει μόνο σε εμβολιασμένους και να αποχωρήσει από τη θεατρική παράσταση Ρινόκερος - Οι αντιδράσεις των συναδέλφων του - Τι λέει στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η απόφαση του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα καθώς δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους πολίτες.

Για το θέμα το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρο Μπιμπίλα ο οποίος μας έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον θεατρικό παραγωγό «προκειμένου να βρεθεί μια λύση να αποζημιωθούν οι ηθοποιοί που έμειναν χωρίς δουλειά ή να βρεθεί αντικαταστάτης».

Επιπλέον ο κ. Μπιμπίλας αναφέρει: «Δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν και άλλοι άνθρωποι εκεί και μένουν άνεργοι. Το θεωρώ απαράδεκτο. Στην παλιά συλλογική σύμβαση των ηθοποιών έλεγε ότι για να αποχωρήσεις από μια δουλειά έπρεπε να ενημερώσεις πολύ καιρό πριν. Αυτό που έγινε μοιάζει παραλογισμός. Και αναρωτιέμαι… Μπορεί κάποιος ηθοποιός – που υπάρχουν πολλοί μη εμβολιασμένοι και είναι δικαίωμά τους – να αποχωρήσουν έτσι από μια δουλειά ή ο κ. Σερβετάλης το έκανε από μια θέση εξουσίας;»

Τι συνέβη

Ο ηθοποιός αποχώρησε από το καστ εξαιτίας των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας που εφαρμόστηκαν από την Δευτέρα και αποκλείουν τους μη εμβολιασμένους πολίτες από κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο παραγωγός της παράστασης «Ρινόκερος», Παναγιώτης Γεροδήμος αναζητά αντικαταστάτη. Μάλιστα σήμερα το μεσημέρι έγινε εκ νέου σύσκεψη για το ζήτημα.


Ο γνωστός ηθοποιός φέρεται να είχε προειδοποιήσει τον Αύγουστο την παραγωγή πως σε περίπτωση που τα θέατρα γίνονται αμιγείς χώροι, εκείνος θα αποχωρούσε.

Η εταιρεία παραγωγής Τεχνηχώρος ανέβασε το έργο του Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο θέατρο Κιβωτός που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα με μεικτό σύστημα.

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί αντικαταστάτης, η παράσταση θα κατέβει οριστικά.

Φαίη Κοκκινοπούλου: Ανάρτηση - καταπέλτης για τον Άρη Σερβετάλη

Θέση στην απόφαση του Άρη Σερβετάλη, πήρε και η Φαίη Κοκκινοπούλου.

Με μία ανάρτηση - καταπέλτης, η Φαίη Κοκκινοπούλου μίλησε για έναν «καλοπληρωμένο συνάδερφο, που είναι μη εμβολιασμένος και αφήνει τους συναδέλφους και τους υπαλλήλους του θεάτρου, άνεργους».

Δείτε περισσότερα στο βίντεο:

Αντώνης Καφετζόπουλος για Άρη Σερβετάλη: Η υποκριτική και η υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook επικρίνει τον Άρη Σερβετάλη για την αποχώρησή του από την παράσταση “Ρινόκερος”, χωρίς να τον κατονομάζει. Συγκεκριμένα ο γνωστός ηθοποιός σε ένα κόκκινο πλαίσιο με ρινόκερους υπογραμμίζει ότι “Η υποκριτική και η υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται”.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Στραβελάκης: Η αλήθεια για τον κορονοϊό και τα τρία ψευδώς αρνητικά τεστ

Κρούσματα σήμερα: 8.100 νέα - 91 θάνατοι και 597 διασωληνωμένοι

Βουλγαρία: Η τραγική ειρωνεία με τον οδηγό του λεωφορείου & οι περιγραφές με τα στοιβαγμένα πτώματα