ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Αυτός είναι ο 28χρονος Μάρτιν που ψάχνουν για πέμπτη ημέρα

Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα
Στερεύουν οι ελπίδες

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον νεαρό τουρίστα από τα Σκόπια που αγνοείται από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν παρασύρθηκε από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Στη δημοσιότητα έρχεται φωτογραφία του αγνοούμενου Μάρτιν από την ημέρα που πήγαινε για μπάνιο με την παρέα του στην παραλία Μύτη στο Ποσείδι, λίγο πριν παρασυρθεί μαζί με τους δύο φίλους του από τα θαλάσσια ρεύματα.

Ο 28χρονος εμφανίζεται στη φωτογραφία με το μαγιό του αλλά και με μία τσάντα θαλάσσης να περπατά στην παραλία το Σάββατο, την τελευταία ημέρα που βρισκόταν μαζί με ακόμα δέκα φίλους του στην παραλία στο Ποσείδι.

Λίγο αργότερα, βούτηξε στη θάλασσα με τον φίλο του Βασίλ, ενώ ο Ιβάν, όταν αντιλήφθηκε ότι κινδυνεύουν, έπεσε και αυτός στη θάλλασα για να τους σώσει.

download.jpg
Ο 28χρονος Μάρτιν.voria.gr

Την ίδια ώρα, εξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβε χθες Τρίτη (12/7) 30χρονος Ιβάν, ο τουρίστας από τα Σκόπια που αγνοούνταν για τουλάχιστον 19 ώρες στη Χαλκιδική. Ο 30χρονος εντοπίστηκε την Κυριακή (10/7) περίπου 14 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κασσάνδρας.

Η έκκληση του αδερφού του

Η μητέρα του Μάρτιν με όσες δυνάμεις της έχουν απομείνει εκλιπαρεί τους διασώστες του ΟΦΚΑΘ να μην σταματήσουν λεπτό να ψάχνουν και με δάκρυα στα μάτια τους λέει συνεχώς «το μόνο που θέλω είναι να βρείτε το παιδί μου», σύμφωνα με το thesstoday.

Την ίδια ώρα, ο αδερφός του Μάρτιν, Γκόραν Γιοβανόβσκι με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αναφέρει πως «αν και πέρασαν τέσσερις ημέρες, δεν χάνουμε τις ελπίδες μας και συνεχίζουμε να ψάχνουμε».

«Αγαπητοί φίλοι που είστε στην Χαλκιδική, ο Μάρτιν είναι ο μοναδικός από τους τρεις φίλους που ακόμη αγνοείται. Η παρακάτω εικόνα δείχνει ακριβώς το σημείο στον χάρτη που βρέθηκε ο Ιβάν. Υπάρχει μία μεγάλη πιθανότητα να βρίσκεται και ο Μάρτιν στην συγκεκριμένη περιοχή της Χαλκιδικής. Ζητάμε από όλους να μας βοηθήσουν στις προσπάθειες εντοπισμού του Μάρτιν. Κάθε πιθανή βοήθεια είναι χρήσιμη και το εκτιμούμε. Είμαι ο αδερφός του Μάρτιν και ζητάω απελπισμένα την βοήθειά σας. Ακόμη και αν πέρασαν τέσσερις μέρες, δεν χάνουμε τις ελπίδες μας και συνεχίζουμε τις έρευνες», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Γκόραν Γιοβανόβσκι.

Τέλος, ευχαριστεί την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης, το Γενικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Μπουγιάρ Οσμάνι και τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, αλλά και όποιον άλλον βοήθησε στον εντοπισμό του Μάρτιν και των φίλων του.