ΕΛΛΑΔΑ

Ορφανό αρκουδάκι υιοθετήθηκε από τον Αρκτούρο

Ορφανό αρκουδάκι υιοθετήθηκε από τον Αρκτούρο

Ένα μικρό αρσενικό αρκουδάκι, εντοπίστηκε το προηγούμενο Σάββατο από διερχόμενο οδηγό στην περιοχή της Κρανιάς Γρεβενών.


Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Άγρια Ζωή του Αρκτούρου που ειδοποιήθηκε από τον οδηγό, έσπευσε άμεσα και βρήκε το αρκουδάκι φοβισμένο και εμφανώς καταπονημένο.

Το μικρό αρκουδάκι είναι περίπου 4 μηνών και ζυγίζει μόλις 3,5 κιλά! Αρχικά μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό του Αρκτούρου για να εξεταστεί.

Παράλληλα του χορηγήθηκε σκεύασμα γάλακτος καθώς ήταν πολύ αδύναμο αφού είναι πολύ πιθανό να περιπλανήθηκε για αρκετές ώρες μόνο του χωρίς τροφή! Στη συνέχεια η επιστημονική ομάδα έστησε επιχείρηση αναζήτησης της μητέρας του.

Το μικρό αρκουδάκι μεταφέρθηκε με μεγάλη προσοχή σε δασικό χώρο που γειτνιάζει με το σημείο που βρέθηκε, όπου παρέμεινε για 36 περίπου ώρες μόνο του–με τη συνεχή επιτήρηση των ανθρώπων του Αρκτούρου αλλά και αυτόματων συστημάτων παρακολούθησης. Δυστυχώς, οι προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα κι έτσι από σήμερα ο μικρός επέστρεψε και πάλι στον Κτηνιατρικό Σταθμό.

Πηγή: arcturos.gr