ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπές: Άπιαστο όνειρο για τους Έλληνες λόγω… ακρίβειας

Διακοπές: Άπιαστο όνειρο για τους Έλληνες λόγω… ακρίβειας

Διακοπές: Μία κοντινή τριήμερη απόδραση κόστισε μία μικρή περιουσία.

«Πήγαμε για τριήμερο αλλά μετανιώσαμε την ώρα και την στιγμή. Ένα 700αρι χαλαρά γιατί σαν την Χαλκιδική δεν έχει αλλά και αν δεν τα έχεις δεν μπορείς πια να πατήσεις».

Την ίδια ώρα, το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας στα νησιά παραμένει το κόστος διαμονής αλλά και τα μεταφορικά, με εισιτήρια και καταλύματα να έχουν πάρει φωτιά, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να μην κάνουν διακοπές.

Δύσκολα θα βρει κάποιος διαμονή σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό που να κοστίζει κάτω από 110 ευρώ την βραδιά, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα μικρό κατάλυμα με τιμή μικρότερη, σε δημοφιλή νησιά όπως η Μήλος, η Σίφνος, η Φολέγανδρος, η Μύκονος ή η Σαντορίνη.

Την ίδια ώρα, η περίφημη επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού παραμένει σε μάλλον αστεία ποσά.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα νησιά το μέγιστο ποσό, για τον Αύγουστο, της επιδότησης φτάνει για 5στερο με πρωινό, τα 34,80 ευρώ, μόνο που τα 5στερα είναι ελάχιστα και τα περισσότερα είναι καταλύματα λίγων κλειδιών όπου η επιδότησή είναι το μέγιστο 30 ευρώ και αυτό για μόλις 6 βράδια στα νησιά, πλην των περιπτώσεων πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων περιοχών που προβλέπονται περισσότερες διανυκτερεύσεις.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Διαβάστε επίσης:

Νέα αυτοκτονία συγκλονίζει την Κρήτη: Τον βρήκαν απαγχονισμένο στην αποθήκη του σπιτιού του

Σεπόλια: «Την είχε δασκαλέψει πολύ καλά» - Τι λέει η μητέρα της 12χρονης

Θεσσαλονίκη: Ένα λουλούδι από τον Αλέξη Τσίπρα στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη