ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλία: Ενοίκια με τιμές Αθήνας στον Παλαμά - Εικόνες αποκάλυψης για 9η μέρα

Θεσσαλία: Ενοίκια με τιμές Αθήνας στον Παλαμά - Εικόνες αποκάλυψης για 9η μέρα
INTIME

Ασύλληπτες εικόνες καταστροφής στη Θεσσαλία

Οι εικόνες αποκάλυψης στη Θεσσαλία είναι ακόμα εκεί με τα drone πλέον να καταγράφουν την απόλυτη καταστροφή μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Τα ράφια στα σούπερ μάρκετ άδεια, τα σπίτια γεμάτα λάσπες ακατάλληλα για να μείνει κάποιος, ζώα ζωντανά που κάνουν αγώνα για να επιζήσουν και στέκονται δίπλα στα νεκρά, τα οποία πλέον αποτελούν μαζί με τα μολυσμένα νερά μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Σαν να μην έφταναν αυτά τα πρατήρια καυσίμων έχουν ξεμείνει από πετρέλαιο κίνησης και τα αποθέματα βενζίνης πλέον είναι ελάχιστα καθώς ακόμα περιμένουν για τροφοδότηση. Η χώρα έχει κοπεί στα δύο... με την Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης να παραμένει για ακόμα ένα 24ωρο κλειστή λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα χρειαστεί μεγάλο χρόνο για αποκατάσταση είναι το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Στο κάδρο των ευθυνών ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, όσο και τους δημάρχους των πληγεισών περιοχών.

Η Εισαγγελέας ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της παράβασης καθήκοντος και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Ενοίκια με τιμές… Αθήνας στον Παλαμά

Ωστόσο οργή προκαλεί το γεγονός ότι οι τιμές πλέον στα ενοίκια για ανθρώπους που ψάχνουν να νοικιάσουν διαμέρισμα, είναι απλησίαστες. Άνθρωποι που είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται και ψάχνουν χώρο για να μείνουν, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

«Πήγα να βρω ένα σπιτάκι να νοικιάσω για να βγάλω τον χειμώνα. Είμαι 76, να γίνω 80 τουλάχιστον και ο άλλος μου είπε 450€ ένα δωματιάκι. Εδώ στον Παλαμά; Ευκαιρία βρήκε ο άνθρωπος», είπε ο κος Βασίλης.

Και άλλοι ζουν υπό τον φόβο του πλιάτσικου έχοντας βγάλει έξω στον δρόμο τα προσωπικά τους αντικείμενα για να στεγνώσουν από τα λασπόνερα.

«Τώρα από εδώ και πέρα καλό κουράγιο λέμε στον εαυτό μας και ό,τι γίνει», είπε ο κος Γιώργος.