ΕΛΛΑΔΑ

Φίνος Φιλμ: Νοσταλγικό αφιέρωμα στον Παντελή Ζερβό για την επέτειο των γενεθλίων του

Φίνος Φιλμ: Νοσταλγικό αφιέρωμα στον Παντελή Ζερβό για την επέτειο των γενεθλίων του

Η Φίνος Φιλμ έκανε μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Ιnstagram θέλοντας να τιμήσει τον ηθοποιό.

Σαν σήμερα το 1908, γεννήθηκε ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Παντελής Ζερβός, ο οποίος διέπρεψε μέσα από τους ρόλους του στις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Η Φίνος Φιλμ, η εταιρεία παραγωγής ταινιών έκανε μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Ιnstagram θέλοντας να τιμήσει τον ηθοποιό.

«Χαρακτηριστική και χαρισματική φυσιογνωμία του θεάτρου και του κινηματογράφου, ο Παντελής Ζερβός έγραψε ιστορία μέσα από αξέχαστους δραματικούς και κωμικούς ρόλους, τους οποίους απέδιδε με την ίδια ευκολία για πολλές δεκαετίες.

Σκιαγράφησε με μοναδικό τρόπο τον αυστηρό αλλά πάντα δίκαιο Έλληνα πατέρα της εποχής, σε ερμηνείες που ξεχώρισαν, ενώ η πλέον αξιοσημείωτη κινηματογραφική του παρουσία, που του χάρισε και το πρώτο βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ήταν στο ρόλο του ιερέα Παπά-Φώτη στην ταινία "Μανταλένα".

Ο Παντελής Ζερβός γεννήθηκε σαν σήμερα το 1908 στην Περαχώρα Κορινθίας και τον θυμόμαστε μέσα από τις ταινίες "Λόλα", "Το Αμαξάκι", "Ο Ατσίδας", "Μανταλένα" και "Η Θεία από το Σικάγο"», έγραψε στην ανάρτηση.