ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιοχριστιανός Μανώλης: «Μπαλάκι» ευθυνών για την περίοδο εργασίας του στον Δήμο Ερέτριας

Παλαιοχριστιανός Μανώλης: «Μπαλάκι» ευθυνών για την περίοδο εργασίας του στον Δήμο Ερέτριας

Οι δύο Αντιδήμαρχοι καθαριότητας του Δήμου Ερέτριας δίνουν δύο διαφορετικές εκδοχές για την εργασιακή δραστηριότητα του παλαιοχριστιανού Μανώλη.

Τι είπαν ο πρώην Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Ερέτριας αλλά και ο νυν, εν μέσω του «αλαλούμ» που έχει δημιουργηθεί για την υπόθεση εργασίας του παλαιοχριστιανού Μανώλη Καλαϊτζιδάκη στον Δήμο.

Αρχικά, ο πρώην Αντιδήμαρχος, Κηρύκος Μπασινάς, τόνισε μεταξύ άλλων πως «ήρθε τον Νοέμβριο αυτός (σ.σ. ο παλαιοχριστιανός), ήμουν Αντιδήμαρχος προς τον Σεπτέμβριο, τέλος Αυγούστου του 2021. Σε εμένα ερχότσν κανονικά για δουλειά, εκτός από κάποιες φορές με τον κορονοϊό που ήταν το δεύτερο lockdown. Ήταν βοηθός του γραφείου κινήσεως, έκανε κι άλλες δουλειές εκεί.

Ως Αντιδήμαρχος, απαιτούσα ένα άτομο να ξέρει από υπολογιστές, είχε έρθει μαζί με την προϊστάμενη τεχνικών υπηρεσιών και τον Δήμαρχο. Τελικά, τοποθετήθηκε εκεί (σ.σ. ο παλαιχριστιανός) χωρίς όμως να του αφαιρεθούν οι αρμοδιότητες του υπαλλήλου καθαριότητας. Όταν είχε χρόνο, βοηθούσε και στα υπόλοιπα», μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Από την άλλη, ο νυν Αντιδήμαρχος καθαριότητας, Ευάγγελος Τσώκος, υποστήριξε πως «ανέλαβα καθήκοντα τον Σεπτέμβριο του 2021. Πάνω στην ενημέρωση, που είδα το όνομά του, ρώτησα: “Ο κ. Καλαϊτζιδάκης ποιος είναι;”.

Μου είπαν ότι: “Αυτόν τον έχουμε βάλει και δουλεύει εξ αποστάσεως, μας φτιάχνει τα καύσιμα στο γραφείο κίνησης”. Προσωπικά, δεν έχω δει αυτόν τον κύριο, παρά ελάχιστες φορές όταν ήθελε να πάρει κάποιο χαρτί. Η οικονομική υπηρεσία γνωρίζει για τα επιδόματα και τον μισθό που έπαιρνε.

Ήρθε στον Δήμο Ερέτριας το 2020, ενώ, εγώ ήρθα το 2021. Αυτό σημαίνει ότι δεν γνωρίζω πώς ακριβώς τοποθετήθηκε, με ποιον συνεννοήθηκε για να κάνει την εξ αποστάσεως εργασία».

Σχετικές ειδήσεις