Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Γαστούνη και Κοττέικα Ηλείας
Σημαντικό ρόλο στο να τεθούν υπό έλεγχο τα δύο πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν στο Νομό Ηλείας διαδραμάτισε η άμεση κινητοποίηση των εναέριων μέσων καθώς και η ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Αυγούστου στα Κοττέικα Ηλείας, που έκαιγε χαμηλή βλάστηση.
Σύμφωνα με το ilialive.gr η φωτιά δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο, ωστόσο παραμένουν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Για την κατάσβεσή της στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 18ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα αλλά και εθελοντές, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
H ίδια πηγή αναφέρει πως υπό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά στη Γαστούνη που ξέσπασε σχεδόν παράλληλα με την εστία στα Κοττέικα, ενώ στην άμεση κατάσβεσή της σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η άμεση κινητοποίηση των εναέριων μέσω που πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού.