ΕΛΛΑΔΑ

Ψάχνουν χαμένο θησαυρό στις Σέρρες

Ψάχνουν χαμένο θησαυρό στις Σέρρες

Ένα θησαυρό από την εποχή της Τουρκοκρατίας ψάχνουν οι κάτοικοι των Άνω Πορείων, γεμάτο λίρες και χρυσαφικά, που λέγεται ότι κρύβεται στην ορεινή αυτή περιοχή.

Αφού οι κάτοικοι έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες αδειοδότησης, τα σκαφτικά μηχανήματα έπιασαν δουλειά σε οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στην πλατεία του χωριού. Η ανασκαφή γίνεται παρουσία της αστυνομίας, της εφορίας αρχαιοτήτων και φυσικά των κατοίκων.

Σύμφωνα με φήμες που διαδίδονται από στόμα σε στόμα, στα ορεινά, παραμεθόρια, Άνω Ποροία, είναι κρυμμένοι οι θησαυροί των Τούρκων που έμειναν περισσότερο από εξακόσια χρόνια στην περιοχή.

Χάρτες και σύμβολα, πέτρινοι βράχοι και αιωνόβια πλατάνια, οδηγούν τους επίδοξους, νόμιμους και μη χρυσοθήρες, σε οργανωμένες ή πρόχειρες ανασκαφές με την ελπίδα να ξεθάψουν χρυσά απομεινάρια που άφησαν οι κατακτητές όταν διώχθηκαν από την περιοχή.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μέχρι τώρα ο υποτιθέμενος θησαυρός στο οικόπεδο που βρίσκεται στην καρδιά του μικρού χωριού δεν έχει βρεθεί, αλλά και αν βρεθεί, μάλλον, δεν θα το ομολογήσει κανείς.

Πάντως, πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να είναι στη θέση των ιδιοκτητών του οικοπέδου.