ΕΛΛΑΔΑ

Δραματική έκκληση για αίμα για τα δύο 7χρονα

Δραματική έκκληση για αίμα για τα δύο 7χρονα

Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι τα πρώτο 24ωρο για τα δύο αδελφάκια 7 χρόνων που παρασύρθηκαν και τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ασυνήδειτος οδηγός δικύκλου τα χτύπησε και τα εγκατέλειψε στην οδό Πατησίων.

Την ίδια στιγμή, το σχολείο των δύο παιδιών με ανακοίνωσή του απευθύνει έκκληση για αίμα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Στις 12/7 δυο μαθητές του 150 Δημοτικού Σχολείου του Συλλόγου μας, ηλικίας 7 ετών έπεσαν θύμα μαζί με τη μητέρα τους ασυνείδητου οδηγού μοτοσυκλέτας που παραβίασε το φωτεινό σηματοδότη στη διασταύρωση Πατησίων και Τροίας και συνέχεια εγκατέλειψε τα θύματα του.

Τα δυο παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και η μητέρα των παιδιών στον Ευαγγελισμό. Η κατάσταση των παιδιών, ειδικά του αγοριού, είναι κρίσιμη και απαιτείται αίμα. Όσοι και όσες μπορείτε να βοηθήσετε μπορείτε να προσφέρετε αίμα είτε στο Αγλαΐα Κυριακού, είτε σε άλλο νοσοκομείο στο όνομα των παιδιών»

Στο μεταξύ, συγκρατημένοι οι γιατροί του νοσοκομείου παρακολουθούν κυριολεκτικά λεπτό προς λεπτό την πορεία της υγείας των παιδιών που βρίσκονται διασωληνωμένα. Οι ειδικοί τονίζουν πως τα παιδιά δίνουν μια πολύ σκληρή μάχη με τον χρόνο, καθώς η κατάστασή τους θεωρείται μεν κρίσιμη αλλά και εξαιρετικά ρευστή σε αυτή τη φάση, και μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου 24ωρου στη ΜΕΘ.

Τραγική φιγούρα η μητέρα των παιδιών η οποία νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό», όπου υποβλήθηκε αργά το μεσημέρι σε επέμβαση για την αντιμετώπιση της ρήξης σπληνός. Η ασθενής φέρει πολλές κακώσεις – κατάγματα οφθαλμικού κόγχου και λυθοειδούς οστού, θλάση πνεύμονος και σπληνός- πλην όμως επικοινωνεί πλήρως με το περιβάλλον και όπως είναι φυσικό ζητά με αγωνία και επιμονή να μάθει τι κάνουν τα παιδιά της.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι παρότι βρίσκεται σε βαριά κλινική κατάσταση, δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής.